Overijssel hoopt weer op toeristisch topjaar ondanks de crisis

TWENTE - De Provincie Overijssel heeft grote, positieve verwachtingen van het toeristisch seizoen dit jaar. De afgelopen jaren zat het aantal bezoekers in onze regio al in de lift, maar de huidige crisis zal dit naar verwachting nog verder versterken. Overijssel - en Twente in het bijzonder - hebben de toerist immers veel te bieden wanneer zij op zoek zijn naar rust en ontspanning in hectische tijden.

Overijssel mag met recht een toeristische topregio genoemd worden. En dit is zeker geen hoog-van-de-toren-blazen constatering als je kijkt naar de praktisch meetbare zaken. Zo heeft Overijssel maar liefst 16 ANWB-TOPcampings. Dit wordt ook wel de ‘Champions League van campings genoemd en is dus een mooie erkenning voor deze bedrijven. Naast dat Overijssel hiermee met stip bovenaan de Nederlandse ranglijst van regio’s staat, scoren we hiermee op Europees niveau een derde plek. Alleen de Spaanse regio Catalunya en de Italiaanse regio Veneto hebben een grotere dichtheid TOPcampings. De nieuwste toevoeging aan de Overijsselse lijst is camping de Pallegarste in Mariënberg; aanleiding voor gedeputeerde Roy de Witte om onlangs even een werkbezoekje te brengen.

Volgeboekt
Met de meivakantie al weer snel voor de deur en een onzekere zomer hebben campings op zich weinig te klagen. Menig camping zit namelijk al volgeboekt. Ook afgelopen jaar viel de schade uiteindelijk mee voor de branche. Een matig voorjaar werd redelijk gecompenseerd door de drukte later in het jaar. Nu ondernemers én gasten meer duidelijkheid hebben over wat allemaal wel en niet kan, is er een grote interesse om te boeken. Dit jaar lijkt ook een topjaar te worden, aangezien verre reizen voorlopig nog niet haalbaar zullen zijn. “Als provincie leveren we een bijdrage aan het aantrekkelijk maken van onze provincie voor gasten, bezoekers en toeristen. Samen met ondernemers, onderwijs en overheden zetten we ons daar in Overijssel voor in. Daarom ben ik er ook best trots op dat zoveel campings in Overijssel het predicaat TOPcamping dragen.”, aldus de gedeputeerde.

Ontdek je eigen land
De toeristische en recreatieve branche verwacht dat meer mensen dit jaar bewust zullen kiezen om hun eigen land meer te gaan verkennen. Wat dat betreft heeft Overijssel goede kaarten in handen. De afgelopen jaren is veel gedaan om andere aspecten van toerisme beter te ondersteunen. Zo werd ook het Twentse aanbod van hotelkamers uitgebreid en er werd veel geïnvesteerd in onder meer de Twentse routenetwerken om de fietstoerist te lokken naar onze mooie regio.

Meer berichten
 
Auto zoeker