<p>RIJSSEN - Wethouder Erik Wessels (CDA) is blij dat er in Holten veel betrokkenheid is bij het invullen van het Enkco-terrein.</p>

RIJSSEN - Wethouder Erik Wessels (CDA) is blij dat er in Holten veel betrokkenheid is bij het invullen van het Enkco-terrein.

(Foto: Jan Joost )

Bouw op RV kan starten

RIJSSEN - De bouw van 21 woningen op het RV-terrein aan de Wierdensestraat kan starten. Dat zei wethouder Erik Wessels (CDA) in de Commissie Grondgebied. Volgens de wethouder is het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard, zodat niets de bebouwing van het RV-terrein nog in de weg staat.

De wethouder (foto) liet weten dat B en W zeer gemotiveerd waren om de woningbouw flinke impulsen te geven. “Bij de loting om vijf starterswoningen zijn maar liefst 211 gegadigden uitgeloot. Ook die willen graag een woning. Voor Opbroek-Oost is intussen ook een stedenbouwkundig plan in de maak en zijn we bezig sessies te plannen met omwonenden en betrokkenen.” Wessels deelde mee dat er ook inrichtingsschetsen zijn gemaakt voor het Enkco-terrein nabij het NS-station in Holten. “Het doet ons goed om te merken dat er bij de inwoners van Holten veel betrokkenheid is. Daar zijn we blij mee. Het wordt zo een heel mooi proces waarin sprake is van een mooie manier van participatie van de bevolking.”

Goede vorderingen
Volgens de wethouder maakt ook het omgevingsplan goede vorderingen. Als alles naar wens blijft verlopen zouden B en W daar volgende maand al een besluit over kunnen nemen, zodat het in juli aan de gemeenteraad voorgelegd kan worden. Voordat het naar de commissie gaat, zou er nog eerst een informatieavond georganiseerd moeten worden, vooral omdat het zo’n omvangrijk plan is.

Meer berichten
 
Auto zoeker