Laat die bevrijdingsvlag wapperen!

RIJSSEN - De Oranjevereniging Rijssen roept op om jaarlijks, huis aan huis, vanaf 9 april tot 4 mei de speciale bevrijdingsvlag aan vlaggenstok of -mast te laten wapperen? Dag en nacht, want dat mag!

Op 4 mei hangt de Nederlandse rood-wit-blauwe vlag halfstok. Volgens het officiële vlagprotocol van 18.00 uur tot zonsondergang. In 2020 werd dit vlagprotocol aangepast en kon de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen. Wellicht dat het vlagprotocol voor dit jaar ook nog wordt aangepast. De vlag die op 4 mei gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen. Tijdens de herdenking kunnen andere vlaggen eveneens halfstok worden gehangen. Op 5 mei wordt 76 jaar vrijheid gevierd. Dan mag de Nederlandse vlag (zonder wimpel) in de top.

Wilt u een Rijssense bevrijdingsvlag? Neem dan contact op via www.oranjeverenigingrijssen.nl of via Facebook. Oranjevereniging Rijssen heeft nog enkele exemplaren.

Meer berichten
 
Auto zoeker