Afbeelding

Laat die bevrijdingsvlag wapperen!

Algemeen

RIJSSEN - De Oranjevereniging Rijssen roept op om jaarlijks, huis aan huis, vanaf 9 april tot 4 mei de speciale bevrijdingsvlag aan vlaggenstok of -mast te laten wapperen? Dag en nacht, want dat mag!

Op 4 mei hangt de Nederlandse rood-wit-blauwe vlag halfstok. Volgens het officiële vlagprotocol van 18.00 uur tot zonsondergang. In 2020 werd dit vlagprotocol aangepast en kon de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen. Wellicht dat het vlagprotocol voor dit jaar ook nog wordt aangepast. De vlag die op 4 mei gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen. Tijdens de herdenking kunnen andere vlaggen eveneens halfstok worden gehangen. Op 5 mei wordt 76 jaar vrijheid gevierd. Dan mag de Nederlandse vlag (zonder wimpel) in de top.

Wilt u een Rijssense bevrijdingsvlag? Neem dan contact op via www.oranjeverenigingrijssen.nl of via Facebook. Oranjevereniging Rijssen heeft nog enkele exemplaren.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 8 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 10 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 12 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 13 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 15 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08