Sfeervol vernieuwd winkelcentrum met aantrekkingskracht

RIJSSEN - De verbouwing van het vernieuwde winkelcentrum nadert zijn voltooiing. Het ziet er allemaal nog wat kaal uit en het geheel moet nog wat meer ‘body’ krijgen maar dat gaat straks veranderen wanneer de terrassen er staan en het groen wat meer is gegroeid.

Vanuit winkeliersvereniging HABI is men van mening dat het groen eigenlijk wat groter en dominanter aangeplant had moeten worden. “Misschien kan er alsnog wat grotere aanplant bij. De waterspeelplaats wordt nog voorzien van schuifjes zodat er nog meer kinderen plezier gaan beleven aan deze interactie”, aldus voorzitter Ard Wessels.

Obstakels
Iedere winkel in het centrum krijgt binnenkort een inschrijfformulier voor een stoepbord. Wessels: “Het is de bedoeling dat alle obstakels uit het centrum worden geweerd en er per winkel alleen nog een uniform stoepbord en een rekje tegen de gevel mogen staan. Hierdoor is er vrije doorgang voor met name minder validen en het ziet er dan ook geordender uit.”

Sfeervol
Het centrum krijgt een eigentijdse en sfeervolle aanblik met een knipoog naar het historisch centrum van Rijssen zoals onder andere de bestrating. Wessels: “Er komt nieuw straatmeubilair, vuilnisbakken en de verlichting wordt helemaal aangepast.” In het gehele centrum is het waterleidingnetwerk vervangen. De alom bekende fontein die jarenlang het beeld in het centrum bepaalde maar sterk verouderd was, is vervangen door een mooie waterspeelplaats waar planten en bloemen gaan groeien. Nabij de waterpartij komen terrassen. Dit geeft een gezellig beeld. Bijvoorbeeld dat volwassenen even iets kunnen nuttigen en rustig zitten terwijl de kinderen bij het waterpartijtje spelen. Rondom de Schildkerk is de bestrating ook vernieuwd en de Elsenerstraat en Boomkamp hebben meer verbinding met elkaar gekregen. Dat was in vroeger tijden ook het geval.

Aantrekkingskracht
Rijssen is al sinds jaren bekend als modestad en heeft aantrekkingskracht op de regio en zelfs daarbuiten. “Wanneer winkels en terrassen weer open mogen in dit mooie vernieuwde centrum, komt het winkelend publiek zeker terug”, voorspelt Wessels. Mensen missen de gezelligheid van het winkelen zoals de sociale contacten, het passen en voelen en bekijken van met name kleding en schoenen maar ook andere producten. Velen willen gewoon weer fysiek shoppen ook al is online shoppen niet meer weg te denken. Daarom is het van belang dat er ingespeeld wordt op de beleving van bezoekers. Winkelen en tevens een terrasje pakken bij de horeca wanneer, hopelijk binnenkort, de coronaregels worden versoepeld.”

Meer berichten
 
Auto zoeker