Afbeelding

ROEC stuurt 90 ton goederen

Algemeen

RIJSSEN - Vorige week woensdag, 14 april, heeft de Rijssense Oost Europa Commissie haar eerste transport in 2021 met hulpgoederen uit laten voeren naar bestemmingen in het oosten van Hongarije.

De vrachtwagen is met hulp van vrijwilligers geladen met, onder andere verpleeghuisbedden, huishoudelijke artikelen, meubilair en kleding. Ook is er dit keer een hoeveelheid houdbaar voedsel meegegeven. In totaal is 90 ton hulpgoederen geleverd. De goederen komen ten goede aan vier instellingen in het oosten van Hongarije. Die instellingen verzorgen de distributie van de hulpgoederen. De ROEC onderhoudt met diverse instellingen in Hongarije, Roemenië, Slowakije en Oekraïne relaties voor hulp aan de minder bedeelde bevolking en instellingen.

Veel steun
De weggebrachte goederen zijn afkomstig van particulieren, bedrijven en instellingen. Particulieren kunnen hun goederen wekelijks inbrengen op maandagavond, dinsdag en donderdag aan het adres Bleekstraat 29B. Hier is ook een winkel gevestigd. De winkel is geopend op maandagavond, dinsdag, donderdag en de eerste zaterdagochtend van de maand (van 09.00 tot 12.00 uur). Voor bezoek aan de winkel kan een telefonische afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 06-53845550.

Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 2 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 9 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 21 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 23 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts gisteren
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 18 apr, 14:48