RIJSSEN - Piet en Jopie Klokkenburg kregen allebei een lintje.
RIJSSEN - Piet en Jopie Klokkenburg kregen allebei een lintje. (Foto: gemeente Rijssen-Holten )

Koninklijke Onderscheidingen

RIJSSEN-HOLTEN – Vijf inwoners van de gemeente Rijssen-Holten zijn bij de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mieke Mieke Gruijters-Urff (62) uit is Holten is vanaf 1995 maatschappelijk actief. Zij startte als gastfamilie, tolk-vertaler en ladyspeaker voor de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Holten. Ze was onder andere bestuurslid van de Bibliotheek Rijssen-Holten. Ze was lid van de ouderraad en de verkeerscommissie van de Holterenkschool, initiatiefnemer en coördinator voor de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland.

Mini Braamhaar-Wennekes (85) uit Rijssen is nog altijd maatschappelijk in de weer. Ze is kosteres van de Henricuskapel van de Parkstede, collectante voor de Kankerbestrijding, vrijwilligster bij Parkzicht en ze organiseert gezellige middagen, helpt met koffie schenken en rondbrengen van de maaltijden.

Jenny ter Maat–ter Harmsel (74) uit Rijssen is de eerste vrouwelijke organiste van de Hervormde Gemeente Rijssen. Nog altijd verzorgt ze het orgelspel bij weeksluitingen, bijzondere vieringen rond Kerst en Pasen, rouw- en trouwdiensten en is invalster voor de zondagsdiensten. Daarnaast is zij sinds 1990 organiste bij CarintReggeland en verzorgt ze de muzikale begeleiding op diverse locaties, zoals De Reling en De Bolder.

Aartje Renshoff (81) uit Rijssen was vrijwillig begeleidster en assistente vanuit de commissie Voor Elkaar van de Hervormde Vrouwenbond bij de vakantieweken voor mensen met een beperking. Ze is vrijwilliger voor de Nederlandse Patiënten Vereniging/Thuishulp. Ze was penningmeester van de Hervormde Vrouwenvereniging, vrijwillig begeleidster en bestuurslid voor de Stichting Christelijke Reisorganisatie voor Gehandicapten De Karavaan. Sinds 2008 is ze commissielid van de Plaatselijke Zendingscommissie vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente Rehoboth Rijssen en zet zich in voor Hospice de Reggestroom.

Jopie Klokkenburg-van den End (75) is vrijwilliger voor Mantelzorghulp Rijssen, waar zij vooral in de terminale zorg actief is. Ook wordt ze ingezet als mantelzorgondersteuner in gezinnen. Mevrouw Klokkenburg is contactpersoon collecteweekcoördinator voor de werkgroep ZOA Rijssen. Ze is vrijwilliger voor de ROEC en werkt samen met haar man jaarlijks twee weken in een Roemeense zorginstelling. In 2006 werd zij vrijwilliger voor Stichting Het Passion in Hummelo, een time-outvoorziening voor dak- en thuislozen met verslavingsproblemen en psychiatrische gedragsproblemen. Elk jaar werkt ze hier een aantal weken en weekenden mee bij het werk van deze Stichting.

Piet Klokkenburg (74) uit Rijssen is lid van Vocaal Ensemble De Twente Zangers, waarvan hij ook jarenlang secretaris was. Klokkenburg is met zijn echtgenote actief voor de Stichting Helpt Roemenië. Hij is vrijwilliger voor ZOA en collectant, vrijwilliger voor de kerkpleinmarkt van de Hervormde Gemeente Rijssen, vrijwilliger bij de Stichting Het Passion in Hummelo. Van 2008 tot 2020 was hij ouderling van de Hervormde Gemeente Rijssen, ook was hij initiatiefnemer van het maandelijkse avondgebed. Sinds 2009 is Klokkenburg vrijwilliger voor de ROEC. Ieder jaar werkt hij twee weken in een zorginstelling in Roemenië. Als vrijwilliger van de Stichting Zwaluwstaarten Rijssen enthousiasmeert bij de basisschooljeugd voor techniek en technische opleidingen. In 2010 is hij vrijwilliger geworden voor locatie De Schutse van CarintReggeland en vrijwilliger/mantelzorger voor mensen die zijn hulp nodig hebben bij kleine klusjes, uitstapjes en dergelijke.

Meer berichten