Afbeelding
Foto: Jan Joost

Herdenking op 4 mei in de Schildkerk online te volgen

Algemeen

RIJSSEN – Dinsdagavond 4 mei zal de jaarlijkse Dodenherdenking plaatsvinden vanuit de Schildkerk. De plechtigheid zal online te volgen zijn vanaf 19.00 uur.

Om 18.45 beginnen de herdenkingsactiviteiten met een bespeling van het carillon door beiaardier Jan-Geert Heuvelman. Om 19.00 begint de interkerkelijke bijeenkomst voor bezinning en herdenking. Deze dienst is online te volgen op het kanaal van de gemeente Rijssen-Holten dat via de gemeentelijke website te benaderen is. De liturgie voor deze dienst staat op de website van het Comité Herdenkingen Rijssen, www.herdenkingen-rijssen.nl, en is via de downloadknop te downloaden. De herdenkingsdienst is ook te volgen via het kerkkanaal van Hervormd Rijssen, YouTube en Radio 350.

Website Comité
Op de nieuwspagina van de website van het Comité Herdenkingen (www.herdenkingen-rijssen.nl) staat het bericht over de herdenkingsdienst. Wie de kop van dit artikel aanklikt, wordt automatisch doorgeschakeld naar de website van de gemeente en kan de dienst online volgen. De overdenking wordt gedaan door ds. Astrid Gouma van de Open Hofkerk. Even voor acht uur blaast trompettist Johan Kalter The Last Post, waarna om 20.00 uur de gevallenen zullen worden herdacht in de 2 minuten stilte. Daarna zal het Wilhelmus klinken.

The Last Post
Aan de bijeenkomst werken verder mee Vocaal Ensemble Reggevier, stadsorganist Dick Sanderman, Ensemble Ventus. Burgemeester Arco Hofland houdt namens de gemeente een herdenkingstoespraak. Tweede voorzitter Dianne Pas draagt een gedicht voor.

Toekomst herdenken
Dr. Ewart Bosma, die studie maakte van de Rijssense herdenkingen door de jaren heen, houdt een korte toespraak over de inhoud van het herdenken in de toekomst. De Bijbellezing zal worden gedaan door Frits-Jan van Dijk. Marèll Schelhaas zingt “Een toekomst vol van hoop”.

Beperkingen
Vanwege de coronabeperkingen is de herdenking in de Schildkerk zonder publiek. In de kerk mogen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn.

Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 2 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 8 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 20 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 22 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts gisteren
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar gisteren