RIJSSEN - Stadsgids Joop Voortman geeft uitleg bij de stadspomp.
RIJSSEN - Stadsgids Joop Voortman geeft uitleg bij de stadspomp. Foto: Parkgebouw

Tv-programma voor senioren via TV350

Algemeen

RIJSSEN - Een stadswandeling door het nieuwe centrum, interviews, muziek, een quiz en een beetje actie.

Een greep uit de onderdelen in het tv-programma ‘Goa’j met noar Riessen’, dat vrijdagmiddag 30 april om 14.30 uur wordt uitgezonden via TV 350. Parkgebouw Rijssen heeft samen met een groot aantal maatschappelijke en culturele organisaties een aantrekkelijk, gezellig programma samengesteld voor senioren en voor iedereen die mee wil kijken. De uitzending vindt plaats vanuit Studio 1914. Deze studio is een in coronatijd geboren samenwerking tussen het Parkgebouw en Innovation Group. Dit Rijssense bedrijf is gespecialiseerd in onder meer audiovisuele techniek. Vanuit deze studio worden zowel zakelijke als maatschappelijke projecten opgenomen en gestreamd. Deze middag dus een project met een hoog maatschappelijk gehalte.

Een tegen eenzaamheid
Samen met de gemeente Rijssen-Holten is besloten het project te verbinden aan het actieplan ‘Eén tegen Eenzaamheid’ en in 2021 meerdere tv-uitzendingen voor senioren te maken. De eerste vindt dus plaats op 30 april, de tweede in het vroege najaar en de derde rond kerst. De programma’s moeten eenvoudig voor iedereen te bekijken zijn, reden waarom is gekozen voor uitzending via TV 350. Dit kanaal is via iedere tv-aanbieder te ontvangen. Verder wordt het programma ook uitgezonden via het YouTube-kanaal van Studio 1914.

Seniorenmiddag
Het idee van een seniorenmiddag is niet nieuw, in het verleden organiseerde het Parkgebouw al meerdere gezellige middagen voor ouderen. Omdat fysieke bijeenkomsten door de komst van corona op dit moment niet mogelijk zijn, is er gezocht naar een nieuwe invulling en uitvoering. Een digitaal programma dat door iedereen eenvoudig te bekijken is. De inhoud van de uitzending op 30 april is grotendeels van te voren opgenomen en wordt op de middag zelf aan elkaar gepraat door presentatoren Johan Abbink en Lianne Jongsma. Speciaal voor deze uitzending van 30 april is een leuke placemat gemaakt, waarop alle informatie te vinden is en waarop meegeschreven kan worden met bijvoorbeeld de quiz. Deze placemats zijn woensdag 28 april door jongeren van Pand 11 bezorgd bij de deelnemende verzorgingstehuizen en zo veel mogelijk seniorenwoningen in Rijssen. Alle informatie over de tv-uitzendingen is te vinden op www.parkgebouw.nl.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 1 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 3 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 7 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 9 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20