<p>RIJSSEN - Commissaris van de Koning Andries Heidema (links), RoHa-directeur Nico Haase (midden) en locoburgemeester Bert Tijhof onthullen het Hofleverancier-wapenschild.</p>

RIJSSEN - Commissaris van de Koning Andries Heidema (links), RoHa-directeur Nico Haase (midden) en locoburgemeester Bert Tijhof onthullen het Hofleverancier-wapenschild.

(Foto: Gerbert Voortman)

Jarig Roelofs & Haase nu Hofleverancier

RIJSSEN – Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander heeft besloten dat Roelofs & Haase Holding BV voortaan het Koninklijk Wapen mag voeren en dat deze onderneming zich bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier mag noemen.

Het familiebedrijf is in maart 1921 opgericht door de compagnons Berend-Jan Roelofs en Jan Haase als de Firma Roelofs en Haase. In de honderd jaar van zijn bestaan maakte het bouwbedrijf een gestage groei door. Ooit begonnen als timmerwerkplaats voor ambachtelijk gemaakte kozijnen en houtconstructies, groeide Roelofs & Haase uit tot een volwaardig bouwbedrijf en projectontwikkelaar. Het bedrijf realiseerde woningen, scholen, woonzorgcentra en kerken. Op dit moment staat de vierde generatie Haase aan het roer, Nico Haase.

Bekroond
Een eeuw hard werken wordt nu bekroond met de toekenning van het Predicaat Hofleverancier. De Overijsselse Commissaris van de Koning, Andries Heidema (links), overhandigde vrijdagmiddag het wapenschild aan directeur Nico Haase (midden) bij Roelofs & Haase aan de Nijverdalseweg.

Beperkt
Vanwege de coronamaatregelen was het aantal aanwezigen zeer beperkt. Namens de gemeente was locoburgemeester Bert Tijhof (rechts) aanwezig. De wethouder zei blij te zijn met deze koninklijke erkenning voor een van de vooraanstaande bedrijven van de gemeente. Volgens hem een organisatie om trots op te zijn. Hij bracht de hartelijke felicitaties over aan de familie Haase en alle medewerkers van het bedrijf en wenste veel succes voor de toekomst.

Eisen
Het predicaat Hofleverancier wordt toegekend als de onderneming aan een aantal eisen voldoet. Allereerst moet het bedrijf een Nederlandse identiteit hebben en 100 jaar bestaan. De ontstaansgeschiedenis moet duidelijk en aantoonbaar zijn. De onderneming moet een vooraanstaande positie innemen in de bedrijfstak en in de regio.

Onberispelijk
De onderneming moet ook van onberispelijk gedrag zijn, wat ook te maken heeft met het gedrag van de bestuurders dat juridisch en economisch vlekkeloos moet zijn. Al bij het aanvragen van het predicaat Hofleverancier wordt niet over één nacht ijs gegaan. Een bewijs van de oprichtingsdatum moet direct al overgelegd kunnen worden. Verder moet de balans van de afgelopen jaren worden overhandigd en de financiële verwachtingen voor de komende jaren worden toegelicht en onderbouwd.

Meer
Het predicaat Hofleverancier is niet oneindig, maar na 25 jaar kan een verlenging worden aangevraagd. Rijssen kent nog meer Koninklijke ondernemingen, zo heeft Stempher Verpakkingsindustrie al sinds 1990 het predicaat Koninklijk, Bakkerij Meinders is sinds 1999 hofleverancier en Brinks Transport werd het in 2012.

Meer berichten
 
Auto zoeker