Afbeelding

Creatief met vele hobby’s

Algemeen

RIJSSEN - Ben Plomp uit Rijssen, lid van hobbyvereniging ExpresZo, was altijd geregeld te vinden in de Hobbyboerderieje waar de hobbyvereniging haar diversiteit aan activiteiten uitvoert. Maar omdat samenkomen al een poos niet mogelijk is vanwege corona, klust Ben met van alles en nog wat in en om het huis.

In de ruime klusschuur achter zijn huis is hij veel te vinden. Hij heeft meerdere hobby’s en heeft daar, sinds zijn pensioen, ook meer tijd voor. “Dat creatieve heb ik, denk ik, van mijn vader want die schilderde bijvoorbeeld heel graag. Ik ook maar ik werk met name wel wat abstracter dan hij deed’, aldus Ben.

Kunstwerken van hout
Er hangen schilderijen op doek in de woonkamer maar hij heeft ook schilderijen op hout gemaakt. Deze hangen buiten omdat ze tegen allerlei weertypes bestand zijn. Bij de Hobbyboerderieje was Ben voornamelijk bezig met houtsnijwerk en hielp daarbij ook anderen. “Ik heb onder andere één van de kunstwerken van de beroemde kunstenaar Escher in hout uitgesneden. Dat is het alom bekende werk van hem met die vogels en vissen die in elkaar doorlopen. Met zoiets ben je wel een poosje zoet, maar ik vind het ontzettend leuk om te doen.” In de woonkamer hangt ook een wandklok die door middel van figuurzaagwerk gemaakt is. “Een heel precisiewerkje, vooral met die radertjes. De klok moet wel kunnen tikken. De ponder van de klok is een steen uit de vijver”, lacht Ben. Echtgenote Henny is wel blij met de creativiteit van haar man. “Op die manier heb je wel wat aparts in je huis wat een ander niet heeft.”

Metaalbewerking
Daarnaast heeft Ben zijn eigen website: ZiKoMe. “Dat betekent zilver, koper en messing. Ik maak allerlei sieraden uit dit materiaal, onder andere ringen en hangers.” Hij laat een paar mooie sieraden zien. In de tuin valt in ieders blik meteen op een grote ijzeren haan die door roestvorming bruin is geworden. “Dat is ook de bedoeling”, vertelt Ben. “Ik doe namelijk ook nog aan metaalbewerking. Via een oud-ijzer handelaar kom ik aan het benodigde materiaal en maak daarvan allerlei mooie dingen. Bijvoorbeeld die haan. Ik maak eerst een mal en dan een frame. Daarna verwerk ik hier allemaal plaatjes ijzer op. Het is ook ontzettende leuk werk.“ Ben maakt, wanneer men dit vraagt, ook weleens wat in opdracht of als cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 3 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 9 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest gisteren
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55