Vertegenwoordigers Rijssen-Holten: Pand 11 All Stars

RIJSSEN-HOLTEN - Op vrijdagmiddag mogen de jongens van Pand 11 All Stars in overleg met de gemeente trainen op het nieuwe complex van SV Rijssen. De 10 jongeren in de leeftijd van 15-18 jaar trainen onder begeleiding van het Straathoekwerk. Afgelopen vrijdag was de training net iets anders dan anders: wethouder sport, Bert Tijhof, trapte een balletje mee.

Voor de tweede keer doet een team vanuit Pand 11 en het Straathoekwerk mee aan de Twente Cup. Voor de tweede keer hebben ze zich ook geplaatst voor het eindtoernooi in de Grolsch Veste. Het gaat echter voor het eerst worden dat de Pand 11 All Stars dit toernooi ook echt gaan spelen, omdat deze vorig jaar door de coronamaatregelen niet door kon gaan.

Plaatsing
Een team kan zich plaatsen voor het eindtoernooi door voldoende punten te verzamelen, legt teamcaptain Abdulrachman uit: “200 heb je er nodig. Die punten verzamel je door te trainen en door buurtbijdrages: een buurttoernooitje, ergens wat schoonmaken of opknappen, maar bijvoorbeeld ook het bezorgen van de placemats voor de seniorenmiddag ‘Goa’j met noar Riessen’ van het Parkgeboyw en TV350.” En het zijn vooral die buurtbijdrages die de Twente Cup zo uniek maakt vindt jongerenwerker Tom Vissers van Pand 11: “de manier van de Twente Cup sluit naadloos aan op wat we bij Pand 11 en het Straathoekwerk ook doen; sport inzetten als middel. Door te sporten met de jongeren kun je echt in contact komen met hen en van daaruit de professionele (vertrouwens)relatie opbouwen die wij in ons werk nodig hebben. Verder geeft de Twente Cup de jongeren een goede leerschool, met vaardigheden die ze hun hele leven nodig zullen hebben.” Ook wethouder Tijhof is onder de indruk: “deze jongens vertegenwoordigen Rijssen-Holten straks in de Grolsch Veste. Mooi om te zien hoe ze dit samen doen!”

Mocht u meer willen weten over de projecten, activiteiten en talentontwikkelingsprogramma’s van Pand 11 en het Straathoekwerk, dan kunt u contact opnemen met Tom Vissers, jongerenwerker, via 06-30264164 of t.vissers@pand11rijssen.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker