Nieuwe stichting: In duel met MS

RIJSSEN - MS is een auto immuunziekte waarbij er continu aanvallen van ontstekingen zijn in de hersenen/zenuwbanen. In het buitenland wordt al vele jaren met goed resultaat stamceltherapie ingezet bij MS. In 98% van de gevallen wordt MS stopgezet. Herstel is niet mogelijk, maar verdere beschadiging van hersenen en zenuwbanen wordt tegengegaan. Helaas is deze therapie in Nederland nog niet erkent.

De stichting In duel met MS is opgezet om patiënten daar waar mogelijk financieel hulp te bieden om deze stamceltherapie te kunnen ondergaan in Rusland of elders waar deze therapie bekend is. Alida Scherphof uit Rijssen heeft MS en In duel met MS helpt haar om de middelen bij elkaar te krijgen voor stamceltherapie in Moskou.

Haar verhaal
Alida heeft drie jaar geleden de diagnose MS gekregen. Alida: “In mei 2018, tijdens een mooie rit met de vrachtwagen, van bijna drie weken rondtoeren in Europa, begonnen mijn klachten. Doof gevoel in de benen optrekkend tot mijn middenrif, niet spontaan kunnen plassen, slechter zien, moeheid, concentratiestoornissen etc. etc.. Eerst heb ik de klachten genegeerd, maar toen een neef van mij, dringend maar vriendelijk, mij attendeerde op zijn MS-verhaal ben ik toch maar eens bij mijn huisarts langs gegaan. Dezelfde week kon ik nog terecht bij een neuroloog, ik moest wat testjes doen en viel gelijk door de mand. Een MRI werd gepland en terwijl we terug reden van het ziekenhuis, werden we al gebeld dat ik terug moest komen en een MRI met contrast moest ondergaan, en dan schrik je toch wel. Mijn maatje, man en inmiddels mantelzorger zei, zo nuchter als hij is, “de buren hebben ook buren” en inderdaad, een niet zo fraaie uitslag, is niet altijd weggelegd voor buren, ook ons huisje kreeg zijn kruisje.
In het begin ontkende ik alles, het zou over gaan als ik maar rustig aan zou doen. Maar ja, 24 uur onregelmatig werken in de zorg, een man die internationaal trucker is, een huishouden, noem maar op, rustig aan doen kwam werkelijk niet voor in mijn woordenboek. In maart 2020, ben ik afgekeurd na de zoveelste schub (een aanval van het afweersysteem op de eigen zenuwcellen), re-integratie, revalidatie. Vanaf dat moment zit ik hele dagen mijn energie te managen.
Ondertussen heb ik contact gehad met een arts in Moskou, mijn medische dossier is bekeken. Ik heb toestemming om daar naartoe te komen voor de eerste testdagen. Kom ik deze door, dan start gelijk de behandeling van 4 tot 6 weken. Deze behandeling wil ik ondergaan in Moskou en kost erg veel geld, wat ik niet zo voor handen heb.”

Wilt u de stichting helpen? Elke donatie is welkom!
Zie ook www.induelmetms.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker