Afbeelding

MaakMeeMaand: Online en fysiek

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN/HELLENDOORN -Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand, heeft besloten om de fysieke Maakdagen die in mei georganiseerd worden te verplaatsen naar juli, augustus en september. Met de samenwerkingspartners zijn alternatieve activiteiten ontwikkeld in de vorm van een uitdagende online programma. De MaakMeeMaand start in mei online en gaat dan fysiek verder in de zomer!

Deze periode staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma in Tetem. En dompel je deze zomer onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen.

Online programma
Kinderen t/m 15 jaar ontdekken in mei vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of volgen samen met een labcoach een online KidsLab maak- en ontwerpworkshop. Zo kan in de meivakantie een sticker ontworpen worden voor een mobiele telefoon of een mini-escaperoom gebouwd worden. Jongeren en volwassenen kunnen bijvooorbeeld proberen te ontsnappen uit de digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’.

Maakdagen
Tijdens het fysiek zomerprogramma In juli, augustus en september worden één of meerdere Maakdagen georganiseerd. In gemeente Rijssen-Holten vindt deze plaats bij Bibliotheek Holten en in gemeente Hellendoorn bij Bibliotheek ZINiN Nijverdal. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops te volgen zijn. Programmeer bijvoorbeeld robot Cozmo, leer vliegen met een drone, maak een ontwerp voor de borduurmachine of ontdek een virtuele wereld via een VR bril. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen. Voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar kosten tickets voor de Maakdagen € 2,- en voor volwassenen € 3,-. Deelname aan het online programma is gratis (voor materiaal zoals een techniek-kits kan een kleine bijdrage gevraagd worden).

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 3 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 5 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 7 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 8 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 10 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08