SVR Landschapscamping De Grimberghoeve ontvangt weer gasten

NOTTER-RIJSSEN - Bij SVR Landschapscamping De Grimberghoeve aan de Klokkendijk 14 in Notter komen alweer veel gasten binnen en daar is eigenaar Gerrit Lammers heel blij mee.

“Vorig jaar hebben we, achteraf gezien, voor de camping nog best wel redelijk goed gedraaid en ook de hooiberghuisjes waren goed bezet, en nog steeds. Dit jaar zijn we voor de camping en de huisjes de meeste maanden al wel volgeboekt, hier en daar is nog voor een weekje een plaatsje vrij. Het ziet er gewoon goed uit al is het natuurlijk afwachten of de gasten allemaal komen, mocht reizen naar het buitenland weer mogelijk zijn.” De familie Lammers heeft de wintermaanden niet stilgezeten. Ze hebben straatwerk vernieuwd, campingplaatsen opnieuw ingericht en het jaarlijkse snoeiwerk verricht.

Koud
Met de temperaturen wilde het tot nu toe nog niet erg vlotten en dat vindt Lammers wel jammer, al kan dit snel veranderen. “Een koud voorjaar tot nu toe helaas, zo voor de meivakantie, maar veel gasten lieten zich door de temperatuur niet tegenhouden. Aangaande horeca doen we voorlopig alleen de patat en snacks voor de campinggasten en het terras blijft met deze temperaturen (voorlopig) nog gesloten. De verjaardagsfeestjes en barbecuefeestjes (in onze twee zalen) zal waarschijnlijk op zijn vroegst eind augustus of in september misschien weer mogen, dat blijft afwachten. Boerenklompgolf, kanovaren solextochten en fietstreintochtje zijn de activiteiten die we momenteel aanbieden.”

Coronaregels
De coronaregels gelden (ook hier) nog op ongeveer dezelfde manier als vorig jaar. “Toen wij vorig jaar weer open mochten voor gasten met eigen sanitair, zijn nog 9 van de 25 voorseizoengasten gekomen en af en toe wat gasten voor een paar dagen. Het gesloten toiletgebouw bleek voor veel gasten toch wel een heikel punt. Later mocht dat gelukkig weer open, met de nodige regels natuurlijk, en kwamen er meer gasten.” Bij De Grimberghoeve hanteert men een aantal coronaregels. Iedereen krijgt bij aankomst de coronarichtlijn overhandigd. Bij de ingang van het toiletgebouw staat een dispenser met ontsmettingsgel en zij werken met een toegangssysteem voor de douche om het bezoek aan het toiletgebouw te reguleren zodat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn. Het dragen van een mondkapje is dan verplicht. “Helaas zijn we wel veel meer geld kwijt, de opbrengst van ruim drie campingplekken per dag. Dit aan ontsmettingsmiddelen, het vaker schoonmaken, papier, et cetera. Handendrogers/blazers staan voorlopig uit.” Maar Lammers ziet de toekomst zeker positief tegemoet.

Meer berichten