Foto: Dick Sanderman

Rijssense Joanne krijgt les van hoofdvakdocent Den Haag

RIJSSEN - Zelfs na het behalen van haar D-diploma voor blokfluit krijgt Joanne Maljaars nog steeds blokfluitles op de Muziekschool. Als Joanne na de zomervakantie gaat studeren in Leiden, neemt ze haar blokfluit mee en krijgt ze van een conservatoriumdocent in Den Haag les.

“In m’n vrije tijd ben van jongs af aan met de blokfluit bezig, daar beleef ik veel plezier aan. Toen ik op internet zag dat de Universiteit van Leiden een programma Practicum Musicae aanbiedt, waar universiteitsstudenten les kunnen krijgen van hoofdvakdocenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, leek het me de moeite waard om te proberen daarvoor in aanmerking te komen. Door corona moest dat in de vorm van een online auditie, waarvoor je fimopnames van je spel moest insturen.” En dat is dus gelukt! Wellicht krijgt ze les van Daniël Brüggen, één van de oprichters van het befaamde Amsterdam Loeki Stardust Quartet, dat 30 jaar lang succesvol was op concertpodia over de hele wereld.

Practicum Musicae
Wat houdt dat Practicum Musicae precies in? “Het is een soort minor op het conservatorium, een opleiding voor studenten die naast hun universitaire studie op een behoorlijk niveau met hun instrument bezig willen zijn, zonder dat dit uitmondt in een professionele muziekcarrière. Via dit programma krijg je wekelijks een individuele les van vijftig minuten op je instrument, met daarnaast de mogelijkheid van samenspel met een begeleider én drie kwartier klassikale les in muziektheorie. Ik zie het als een mooie kans om veel bezig te zijn met m’n hobby, om nieuwe contacten op te doen, andere inzichten te ontwikkelen en m’n muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Blij verrast
Blokfluitdocente Karin Slijkhuis van de Rijssense Muziekschool was blij verrast toen Joanne het nieuws kwam vertellen. “Ik heb 10 jaar lang met veel plezier gewerkt met Joanne: erg leuk dat ze nu in Den Haag verder gaat, misschien wel met één van de mensen van het Amsterdam Loeki Stardust Quartet als docent: dat worden vast en zeker inspirerende lessen!”

Meer berichten
 
Auto zoeker