Afbeelding

Laatste handelingen voor Soweco’s liquidatie

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Nu alle gemeenteraden hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, heeft het Algemeen Bestuur van Soweco afgelopen week unaniem besloten om het proces van liquidatie in gang te zetten. "Daarmee kunnen we in de loop van mei echt van start, als ook Twenterand een besluit heeft genomen over hoe zij in de toekomst de lokale uitvoering willen organiseren", zegt voorzitter Arjen Maathuis van Soweco.

In de bestuursvergadering heeft de Raad van Commissarissen van Soweco zelf aangekondigd terug te treden, nu het bedrijf in liquidatie gaat. Uit zienswijzen is gebleken dat de gemeenteraden graag periodiek geïnformeerd willen worden over het liquidatieproces. Het Dagelijks Bestuur van Soweco, dat het liquidatieproces gaat uitvoeren, neemt deze taak op zich. Het Algemeen Bestuur heeft nogmaals de waardering en de complimenten uitgesproken aan het adres van alle medewerkers en het management. “Middenin de politieke besluitvorming, de coronacrisis en de onzekerheid over de eigen toekomst, hebben zij ervoor gezorgd dat onze kwetsbare inwoners “gewoon” door konden werken bij Soweco. En dat ze met hun vragen en onzekerheden goed werden opgevangen”, aldus Maathuis. “We hebben overleg gevoerd met de organisatie om de continuïteit in de komende maanden te waarborgen, totdat alle gemeenten hun lokale uitvoering hebben ingeregeld. En we rekenen erop dat we de laatste groep medewerkers van staf en leiding ook snel duidelijkheid kunnen bieden over bij welke gemeente ze komen te werken.”

RvC neemt afscheid
Waardering vanuit het Algemeen Bestuur is er ook voor de inzet van de Raad van Commissarissen, die afgelopen week officieel afscheid heeft genomen. "Ook zij hebben in roerige tijden Soweco op koers gehouden en zich met hart en ziel ingezet", zegt Arjen Maathuis. "We waren het regelmatig niet eens. Maar gezamenlijk hebben we altijd de zorg voor de kwetsbare doelgroep en de medewerkers voorop gesteld." Hellendoorn en Rijssen-Holten organiseren de zorg voor de kwetsbare doelgroepen nu zelf, bij respectievelijk Multipack Nijverdal (stichting Noest) en De Sterkerij in Rijssen.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 5 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 11 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55