ChristenUnie al bezig met verkiezingen ‘22

RIJSSEN-HOLTEN - Op 16 maart 2022 is het weer zover: dan kunnen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Veel partijen én de gemeente zelf zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen.

Achter de schermen verrichten lokale partijen en de gemeente veel werk de komende tijd. Zo is het niet alleen belangrijk om bijvoorbeeld een goed doortimmerd verkiezingsprogramma te hebben en dito kandidatenlijst. Het is juist ook de grote uitdaging om mensen te laten stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De opkomst bij deze verkiezingen is namelijk van oudsher relatief laag, terwijl de lokale politiek juist een grote invloed heeft op het dagelijks leven.

Raadsleden gezocht
De ChristenUnie in Rijssen-Holten is nu al bezig met het werven van potentiële raadsleden voor 2022. Geïnteresseerden hebben nog tot 31 mei de tijd om een sollicitatie met motivatie in te sturen. Dit mag dan naar bestuur@rijssen-holten.christenunie.nl Op www.rijssen-holten.christenunie.nl staat ook een algemene profielschets. Naast de christelijke levensovertuiging komen er namelijk ook veel praktische zaken kijken bij het raadslidmaatschap; zoals goed kunnen onderhandelen in een politieke context, mondelinge en schriftelijke vaardigheid, goed kunnen netwerken en efficiënt samen te kunnen werken.

Praat mee
De ChristenUnie organiseert op 18 mei ook een livestream waar mensen hun mening kunnen laten horen over thema’s zoals de energietransitie, verkeersveiligheid, noaberschap in de wijk en de toekomst van het woonbeleid. Dit draagt bij aan het toekomstige programma. Volg hun social media - Twitter: christenunie_rh - voor meer informatie zodra deze beschikbaar is.

Meer berichten
 
Auto zoeker