Afbeelding

‘Gouden’ aanwinst binnenstad Hengelo

Algemeen

HENGELO - Met vier vestigingen in het oosten van het land taxeert en koopt Het Nederlandsche Inkoopkantoor goud en zilver in van particulieren. Nieuw zijn Jeremy Gruppelaar en Chris Kienhorst niet met hun vestiging in Hengelo, wel hebben ze nu een nog mooiere locatie om klanten gastvrij te ontvangen.

“De verhalen van klanten, dat maakt ons werk extra bijzonder”, vertelt Jeremy. “In eerste instantie willen klanten graag weten hoeveel een sieraad nog waard is. Maar vaak komen dan ook de verhalen achter het sieraad ter sprake, denk aan een erfstuk. En dat maakt elke sieraad uniek.” Chris vult aan: “We beseffen zeker dat er een emotionele waarde is naast de financiële waarde. Daarom vinden we het ook zo fijn dat we nu dichterbij de binnenstad zitten en een groter pand hebben, zodat we het persoonlijke gesprek nog beter kunnen aangaan.”

Een ambachtelijk vak
“Je kan bij ons terecht voor goud en zilver, maar ook voor horloges, postzegels, munten en baren. Eerst bekijken we met een loep het object om bijvoorbeeld bij goud en zilver het keurmerk te bekijken. Op die manier herleiden we het goudgehalte. Is er geen keurmerk, dan gebruiken we gecertificeerde chemicaliën, ook wel koningswater genoemd. Vervolgens wegen we het goud en bekijken we de goudkoers om de waarde te bepalen”, vertelt Jeremy met trots over zijn ambachtelijke vak.

Kom langs
Het Nederlandsche Inkoopkantoor is open van maandag tot en met vrijdag en bevindt zich vanaf nu aan de Oldenzaalsestraat 41 te Hengelo.

De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 2 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 14 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 16 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 20 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 22 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49