Afbeelding

‘Gouden’ aanwinst binnenstad Hengelo

Algemeen

HENGELO - Met vier vestigingen in het oosten van het land taxeert en koopt Het Nederlandsche Inkoopkantoor goud en zilver in van particulieren. Nieuw zijn Jeremy Gruppelaar en Chris Kienhorst niet met hun vestiging in Hengelo, wel hebben ze nu een nog mooiere locatie om klanten gastvrij te ontvangen.

“De verhalen van klanten, dat maakt ons werk extra bijzonder”, vertelt Jeremy. “In eerste instantie willen klanten graag weten hoeveel een sieraad nog waard is. Maar vaak komen dan ook de verhalen achter het sieraad ter sprake, denk aan een erfstuk. En dat maakt elke sieraad uniek.” Chris vult aan: “We beseffen zeker dat er een emotionele waarde is naast de financiële waarde. Daarom vinden we het ook zo fijn dat we nu dichterbij de binnenstad zitten en een groter pand hebben, zodat we het persoonlijke gesprek nog beter kunnen aangaan.”

Een ambachtelijk vak
“Je kan bij ons terecht voor goud en zilver, maar ook voor horloges, postzegels, munten en baren. Eerst bekijken we met een loep het object om bijvoorbeeld bij goud en zilver het keurmerk te bekijken. Op die manier herleiden we het goudgehalte. Is er geen keurmerk, dan gebruiken we gecertificeerde chemicaliën, ook wel koningswater genoemd. Vervolgens wegen we het goud en bekijken we de goudkoers om de waarde te bepalen”, vertelt Jeremy met trots over zijn ambachtelijke vak.

Kom langs
Het Nederlandsche Inkoopkantoor is open van maandag tot en met vrijdag en bevindt zich vanaf nu aan de Oldenzaalsestraat 41 te Hengelo.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 15 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48