Afbeelding

Muziekschool weer blij met heropening

Algemeen

RIJSSEN - Er zit weer muziek in Rijssen! Afgelopen week mocht ook de muziekschool weer de deuren openen. Dit tot groot genoegen van zowel de docenten als leerlingen.

Na vijf maanden van digitale muzieklessen mocht de Rijssense Muziekschool haar deuren weer openen voor de leerlingen. Toen Nederland op 16 december in lockdown ging, konden de muzieklessen alleen online worden voortgezet. Lastig voor de leerlingen, pittig ook voor de docenten. Programma’s als Zoom, Skype en Teams zijn gemaakt voor spraak: wanneer die programma’s gebruikt worden voor een online muziekles, klinkt dat nergens naar. Zeker de complexe klank van een instrument als het orgel, dat zoveel klankschakeringen kent van hoog tot laag en van hard tot zacht, leent zich absoluut niet voor digitale communicatie. De juiste houding, vingerzetting en toonvorming zijn ook bij andere instrumenten moeilijk te controleren via een beeldscherm.

Eindelijk open
Bestuur en docenten van de Rijssense Muziekschool zijn maar wát blij dat ze de leerlingen weer in de school mogen ontvangen. Om dat te vieren, om de leerlingen te complimenteren voor hun doorzettingsvermogen in die lastige periode én om hen een hart onder de riem te steken voor het vervolg, biedt de Muziekschool haar leerlingen nu een kleine attentie aan: een kleurrijk potlood dat versierd is met muzieksymbolen. “Dat hebben ze wel verdiend”, aldus coördinator Marion Rohaan van de Muziekschool. Ook de leerlingen zijn blij, nu de interactie er weer is.

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 3 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 4 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 5 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 23 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57