Gesponsorde wandeltocht voor Alpe d’HuZes

RIJSSEN/TWENTE - Door het coronavirus ging het evenement voor het KWF kankerbestrijding in Frankrijk vorig jaar niet door. En ook dit jaar niet. Maar des te gemotiveerder zijn Jenny Berends en Toos Herms uit Vaassen om geld bij elkaar te lopen voor Alpe d’HuZes KWF. Zij komen ook door Rijssen en regio en belangstellenden kunnen één of meerdere wandelingen (gesponsord) meelopen. Maximaal met en groepje van zes personen per dag. De routeafstand is circa tussen de 14 en 20 km.

“Helaas staat kanker niet stil, maar de onderzoeken gelukkig ook niet. Juist hiervoor willen Toos en ik elke dag circa 20 km gaan lopen vanaf 3 juni en dat tien dagen lang. Dit is de dag waarop wij eigenlijk de Alpe d’Huez in Frankrijk zouden gaan beklimmen”, aldus Berends. Zij geeft aan dit belangrijk te vinden om alsnog te gaan lopen omdat iedereen eigenlijk wel iemand kent die met kanker te maken heeft (gehad) of zelf heeft doorgemaakt en velen dit niet overleven.

Diverse routes
Vanuit buurtschap ‘Ziek’ heeft Berends een route uitgestippeld naar ‘Nooitgedacht’. “De plaatsen die wij passeren en/of de nacht doorbrengen verwoorden iets van de fases van de ziekte die een kankerpatiënt doormaakt. Dag 1: Je wordt ziek maar je wilt graag helen (wij lopen dus via de Heelweg) en hopelijk geeft een arts je een lichtpuntje (Lichtenvoorde). Dag 2 via Vragender en zo hoop je tijd te Rekken et cetera.” Op onderstaande doorgangsplaatsen hebben Berends en Herms een gesponsorde overnachting: Op 3 juni , Ziek via Heelweg naar Lichtenvoorde/Vragender. 4 juni, Lichtenvoorde-Rekken. 5 juni, Rekken-Diepenheim. 6 juni, Diepenheim- Enter. 7 juni, Enter-Schuilenburg. 8 juni, Schuilenburg-Witharen. 9 juni, Witharen-Hardenberg.10 juni, Hardenberg-Nieuweroord. 11 juni, Nieuweroord- Orvelte. 12 juni, Orvelte-Nooitgedacht.

Opgave
Tevens is er een toepasselijk lied/popsong bij elke wandeldag gezocht. “Via mijn Facebookpagina en Instagram is de actie te volgen.” Jenny Berends: (https://www.facebook.com/jenny.berends.9) of via de pagina van Team de Keet-Herms (https://www.facebook.com/teamdekeetherms). Wie wil meelopen, kan contact opnemen met Jenny Berends: tel. 0613902790. Doneren/sponsoren kan het eenvoudigst via de link: www.opgevenisgeeenoptie.nl (https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/JennyBerends369/alpe-d’huzes-2021). “Hierdoor staat de donatie gelijk op mijn actiepagina, dus ook bij Alpe d’HuZes.”

Meer berichten
 
Auto zoeker