RIJSSEN - Kunstenares Marijke Schurink en zoon Jan, ook kunstenaar, bouwen het Wolhuis.
RIJSSEN - Kunstenares Marijke Schurink en zoon Jan, ook kunstenaar, bouwen het Wolhuis. (Foto: Jan Joost )

Kunstwerk bij Rijssens Museum in kader Textiel Festival Twente

RIJSSEN - De bouw van het kunstwerk Het Wolhuis bij het Rijssens Museum is begonnen.

Kunstenares Marijke Schurink (rechts) uit Oldenzaal is deze week begonnen met de bouw van het kunstwerk dat deel uitmaakt van de kunstwerkenroute door heel Twente en onderdeel is van het project Textiel Festival Twente. Textiel vormt de basis van Twente. Veel van het gemeenschappelijke Twentse erfgoed houdt verband met de Twentse textielgeschiedenis. De samenwerkende Twentse musea in het Textiel Festival Twente willen laten zien wat Twente in huis heeft op het gebied van textiel.

Catwalk
Een aantal kunstenaars is geselecteerd om een kunstwerk te maken dat te maken heeft met textiel. Op diverse museumlocaties in Twente zijn deze kunstwerken te zien onder de noemer “Catwalk: forces by nature”. Voor dit projectonderdeel zijn naast kunstenaars ook ontwerpers en studenten van textiel-gerelateerde opleidingen van Hogeschool Saxion, ROC Twente en Aki, uitgenodigd om een kunstinstallatie te maken. Zaterdagmiddag 29 mei is de officiële opening die digitaal zal worden verricht door Daniëlla van der Stelt, projectleider van het Textiel Festival Twente.

Samenwerking
De samenwerkende musea in het Textiel Festival Twente zijn: De Museumfabriek in Enschede, Het Palthe Huis in Oldenzaal, Museum Bussemakerhuis in Borne, Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp, Oyfo Techniekmuseum Hengelo, Rijksmuseum Twenthe in Enschede, Rijssens Museum en Stadsmuseum Almelo.

Meer berichten