Foto: Damon Teerink

Maik Duin komt weer in actie op Hockenheim

RIJSSEN - Het is raceweek voor Maik Duin! De 15-jarige coureur uit Rijssen gaat dit seizoen van start in de Honda Talent Challenge op een Moto3 motor van Ernst Dubbink Eveno Racing. Komend weekend gaat het seizoen van start op het circuit van Hockenheim.

Het was lang rustig rondom de race-activiteiten van Maik Duin. De laatste race is alweer acht maanden geleden. Het seizoen 2020 eindigde met een domper toen Maik niet verder mocht in de Northern Talent Cup. Ondertussen heeft Maik Duin Racing niet stilgezeten en in het seizoen 2021 zal Maik uitkomen in de Honda Talent Challenge. Dit doet de jonge coureur op een Moto3 motor van Ernst Dubbink Eveno Racing.

Mooie competitie
De Honda Talent Challenge is een Moto3 talentencompetitie met een Duitse organisator. De meeste races worden in Duitsland verreden, maar begin juli staat er ook een thuisrace op het TT Circuit Assen gepland. De eerste races staan komend weekend (28 tot en met 30 mei) op het programma in Hockenheim en dat is ook toevallig het circuit waar Maik acht maanden geleden zijn laatste race reed. Het was bijna niet mogelijk geweest om te starten in Hockenheim, want begin deze maand brak Maik zijn sleutelbeen tijdens een training. Er is hard gewerkt door Maik om op tijd fit te zijn voor de eerste race en het gaat de laatste weken snel beter. Maik Duin is enthousiast: “Ik heb er super veel zin in om na acht maanden weer op de motor te zitten! Ik hoop dat het ook goed gaat met mijn sleutelbeen. Het is even afwachten waar ik sta binnen het veld van de Honda Talent Challenge en zal ook zeker wel even wennen zijn, maar ik heb er alle vertrouwen dat ik snel weer mijn oude niveau kan evenaren en verbeteren.”

Meer berichten
 
Auto zoeker