RIJSSEN - Het bouwgebied voor drie woningen achter de Stokmansveldweg gezien vanaf de Korteboslaan.
RIJSSEN - Het bouwgebied voor drie woningen achter de Stokmansveldweg gezien vanaf de Korteboslaan. (Foto: Jan Joost)

Protest woningen Stokmansveldweg

RIJSSEN - Niet alle omwonenden zijn gelukkig met de bouwplannen voor drie nieuwe woningen achter de huizen van de Stokmansveldweg.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond maakte R. Zwaving, bewoner van de Stokmansveldweg, gebruik van het spreekrecht. Zwaving liet geen spaan heel van de werkwijze die de gemeente gevolgd had om de woningen in een mooi gebied mogelijk te maken. “Ik mag inspreken, maar we moeten alles zelf ontdekken. Reclamanten zijn verstoorders van het proces”, zo sprak hij bitter. In eerste instantie waren er vier bewoners die bezwaren tegen de plannen hadden ingediend, maar Zwaving had 33 namen en adressen meegebracht, “Dus er is geen draagvlak voor dit plan.” Zwaving vond het onacceptabel dat een gebied van honderd jaar oud nu verandert in beton en asfalt.

Wethouder Erik Wessels (CDA) was bereid nog eens naar de interne processen bij de gemeente te kijken, “maar ruimtelijk pas het in het beleid.” D66 en GemeenteBelang waren tegen. De andere partijen hadden geen bezwaar.

Meer berichten
 
Auto zoeker