Scouting Holten in actie voor Wereldtijdpad tijdens NLdoet

HOLTEN - ’t Was een mooi gezicht. Veertig ‘bevers’ en ‘welpen’ van Scouting Holten zetten afgelopen vrijdag hun beste beentje voor. Het gebeurde in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet.

Ieder voorzien van een helgeel hesje en uitgerust met borstels en emmers sop gingen de kinderen in groepjes op pad. De jaarpaaltjes en informatiepanelen van het Wereldtijdpad rond Holten moesten eens flink onder handen worden genomen. Vol overgave, bijna op het fanatieke af werd er geschrobd en geboend om zo alle vuil van de kubussen te verwijderen. Halverwege werd even gepauzeerd om de door de begeleider uitgedeelde versnaperingen te nuttigen om daarna de klus af te ronden. Om vijf uur verzamelden alle groepjes weer bij de blokhut aan de Liezeweg om de schoonmaakspullen in te leveren en een attentie van de leiding van het Wereldtijdpad in ontvangst te nemen. Ieder kon terugzien op een bijzonder geslaagde middag.
De volgende dag maakte een aantal leden van Rotary Rijssen samen met vrijwilligers van de Stichting Wereldtijdpad de klus af. In voorgaande jaren staken leerlingen van csg. Reggesteyn de handen uit de mouwen voor de jaarlijkse wasbeurt. Helaas gooide Corona roet in het eten. Hopelijk gaat dat volgend jaar wel weer lukken.

Meer berichten
 
Auto zoeker