Foto: JANET

Gerard en Rikie Vincent zestig jaar getrouwd

HOLTEN - Op dinsdag 1 juni waren Gerard Vincent (82) en Rikie Vincent-Bijma (80) uit Holten 60 jaar getrouwd. Een grootschalig feest zat er nog steeds niet in vanwege de omstandigheden rondom corona maar de familie kwam wel in toerbeurt langs om het echtpaar te verrassen. Burgemeester Arco Hofland bracht het echtpaar telefonisch de felicitaties over. “Een feest houden op anderhalve meter afstand ven elkaar is ook geen echt feest”, aldus het echtpaar.

Gerard en Rikie ontmoetten elkaar in 1957 in Bathmen, de geboorteplaats van Rikie. “Ik ben zelf een geboren en getogen Holtenaar en ging eens buiten de ‘grenzen’ van het dorp kijken. In Bathmen liepen jongelui op en af door de Dorpsstraat zoals dat in Holten in de Holterberg het geval was. We raakten aan de praat en zijn elkaar niet meer uit het oog verloren. We zijn nog steeds heel gelukkig samen”, lacht Gerard. Zij wonen nog steeds zelfstandig op de plek waar zij 54 jaar geleden kwamen wonen in Holten. Hun gezondheid noemen zij ‘kwakkelend’. “Dat heb je nu eenmaal op onze leeftijd.”

Eenvoud
Hun huwelijk werd op 1 juni 1961 voltrokken in Bathmen. Ze hielden hier ook hun trouwfeest en woonden eerst zes jaar in Bathmen. Gerard: “Heel simpel en eenvoudig. Een kamer, keukentje, een slaapkamer en verder geen luxe. Dat was er toen allemaal nog niet, maar we waren heel blij met dit optrekje. We waren ook wel wat gewend want we komen allebei uit grote gezinnen.” Daarna verhuisde het echtpaar naar een grotere woning in Holten. Zij kregen twee dochters en zes kleinkinderen. De familie woont allemaal aardig in de buurt en dat vinden zij wel fijn.

Werk en vakanties
Gerard werkte jaren als timmerman (en uitvoerder) in de bouw en dat deed hij met veel plezier. Voor hun trouwen werkte Rikie bij een huisarts als ‘manusje van alles’. “Zo ging dat toen”, vertelt Gerard. “Ze was apothekersassistente, nam telefoontjes aan maar fungeerde daar ook nog als kinderoppas in het grote gezin. Maar als je trouwde, stopte je met je baan, zo ging dat ook.” Gerard en Rikie hielden er van om er met de caravan op uit te trekken. Naast diverse plekken in eigen land onder andere naar Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. “Toen onze dochters het huis uit waren, gingen we nog geregeld samen met hun gezinnen kamperen. Heel gezellig.” Lekker bezig zijn in de tuin is ook een liefhebberij van hen beiden.

Meer berichten
 
Auto zoeker