Foto: Anno Keestra

Verkoopactie van heerlijke appelkruimeltaart voor KiKa

RIJSSEN - Vorig jaar januari, vóór corona, werd er nog een spinningmarathon gehouden in Lucky in Rijssen, ten behoeve van de Stichting KiKa. De opkomst van enthousiaste mensen was groot en de opbrengst ook. De organisatie was onder andere in handen van Edwin en Karin Seppenwoolde uit Rijssen. Zij hebben zelf een dochtertje, Fay (8), die op 2-jarige leeftijd de diagnose kinderkanker kreeg. Een zeldzame vorm van leukemie maakte haar ernstig ziek maar zij overwon deze ziekte.

Het leven van het gezin stond destijds op z’n kop want Fay kreeg intensieve behandelingen. Karin, Edwin en de andere vrijwilligers die begin vorig jaar bij de spinningmarathon betrokken waren, vinden sponsoracties voor KiKa belangrijk om ook andere kinderen met kanker te kunnen helpen. Stichting KiKa zet zich in voor kinderen met kanker en streeft ernaar het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen door middel van onderzoek en andere activiteiten. Een doel van levensbelang. “De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen”, aldus Karin en Edwin Seppenwoolde.

Appelkruimeltaart
Samen met de Hema in Rijssen is er dit keer de zogenoemde appelkruimeltaart verkoopactie opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen om Stichting KiKa hierin te ondersteunen en zieke kinderen een gezonde toekomst te kunnen bieden. “Mensen kunnen een voucher kopen bij de Hema in Rijssen voor 5 euro en die voucher kan worden ingeleverd op zaterdag 19 juni voor een overheerlijke appelkruimeltaart. Voor bedrijven is er een extra optie: bij een bestelling van minimaal tien taarten, worden deze bezorgd op vrijdag 18 juni.

Giro di Kika
Eind augustus/begin september dit jaar is er nog de Giro di KiKa. Een vijfdaags fietsevenement in de Dolomieten in Italië (660km en 15.000 hoogtemeters). Hieraan hopen Edwin Seppenwoolde, Richard Timmerman en Peter Waenink (alle drie uit Rijssen) deel te nemen. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Kika. Dus ook de trainingen daarvoor zijn volop bezig. Samen vormen zij het ‘Team Vive la Fay’. “Het zou fijn zijn dat velen ons hierin willen steunen door middel van sponsoring”, geeft Karin aan. Liever geen taart? Dan kan doneren via www.girodikika.nl/vive-la-fay.

Meer berichten