Inruilactie voor ROEC succesvol

RIJSSEN - Unique Mode in Rijssen heeft ten behoeve van de Rijssense Oost Europacommissie (ROEC) een inruilactie georganiseerd van gebruikte spijkerbroeken.

Mensen konden tegen inlevering van een gebruikte spijkerbroek een nieuwe spijkerbroek kopen met een korting van 20 euro. Deze actie heeft voor de ROEC een mooie opbrengst opgeleverd van zes dozen gebruikte spijkerbroeken. Deze spijkerbroeken worden verstuurd naar mensen in Roemenië, Slowakije en Hongarije. Ook Unique Mode is erg tevreden over de inruilactie, die voor het tweede achtereenvolgende jaar is gehouden. Steyn Eshuis van Unique Mode: “Voor ons is dit niet alleen uit commercieel oogpunt een geslaagde actie. Door de mogelijkheid te bieden de gebruikte kleding in te nemen en ter beschikking te stellen voor een goed doel, dragen we ook bij aan hergebruik van goederen. Het past in onze bedrijfsfilosofie, we streven duurzaamheid zoveel mogelijk na. Door het hergebruik is de cirkel rond.”

Goederen onderweg
Donderdag 27 mei is vanuit Rijssen een hulpgoederentransport vertrokken naar Roemenië. Twee vrijwillige chauffeurs verzorgen het transport met een vrachtauto van transporteur Pultrum uit Rijssen. In de lading bevinden zich naast kleding en schoeisel, ook een grote hoeveelheid incontinentiemateriaal en 22 verpleeghuisbedden. Verder een bedrijfskeuken, beschikbaar gesteld door Tulp Keukens en enkele tientallen douchewanden, beschikbaar gesteld door Van Rijn Products, beide te Rijssen.

Goederen welkom
Particulieren kunnen hun bruikbare goederen wekelijks inbrengen op maandagavond, dinsdag en donderdag aan het adres Bleekstraat 29B. Op dit adres is ook de winkel van de ROEC gevestigd. U vindt hier een keur aan gebruikte kleding, schoeisel, huishoudelijke artikelen en meer. Kijk op: www.roec.nl

Meer berichten