Afbeelding

Weer activiteiten bij de Hobbyboerderieje

Algemeen

RIJSSEN - Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, mogen er ook weer activiteiten plaatsvinden in de Hobbyboerderieje aan de Oosterhofweg in Rijssen. Bestuurslid Ben Plomp van de vereniging Hobby en Kunst, één van de verenigingen die hier gevestigd is, is er heel blij mee. “Weer fijn samen bezig zijn want onderlinge contacten zijn ook belangrijk, dat heeft iedereen wel gemist. We nemen de coronaregels natuurlijk nog wel in acht. Tijdens de bouwvak zijn we wel (tijdelijk) gesloten.”

Hobby en Kunst Rijssen is ontstaan op 1 januari 2018 uit een samengaan van de kunstenaarsvereniging Expres-Zo, de houtsnijdersvereniging de Burijn en de Kunstkring Rijssen. Deze nieuwe club stelt zich ten doel om hobby’s zoals schilderen met verschillende materialen, houtsnijden in verschillende facetten, boetseren en aanverwante hobby’s meer aandacht te geven. De leden komen zowel uit Rijssen alsook uit de regio.

Openingstijden
De wekelijkse openingstijden van de vereniging Hobby en Kunst zijn op de dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur en op de donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Op de dinsdagavond is er zowel schilderen als houtsnijden/bewerken en op de donderdagmiddag eigenlijk van alles wat, boetseren is namelijk ook mogelijk. Plomp: “Er is een pottenbakkersclub actief op de maandagavond, die startte vrij kort voordat corona kwam maar heeft toch al zo’n twaalf leden. Betreft het schilderen wordt er gewerkt met olieverf, acryl- en aquarelverf. Dat kan een voorkeurskeuze zijn. Het houtsnijden kent ook verschillende facetten.”

Toekomstplannen
Tevens komt in de toekomst het houtdraaien en werken met glas aan de orde. En wellicht behoren workshops schilderen en houtsnijden dan tot de mogelijkheden. “We blijven steeds nadenken over nieuwe mogelijkheden, helaas kon er het afgelopen jaar tot vorige week nog niks. We hopen bijvoorbeeld ergens in september of anders met Koningsdag volgend jaar tevens (weer) een open dag te organiseren in en rondom de Boerderieje, samen met de andere verenigingen die hier gevestigd zijn.” De Boerderieje heeft een grote verbouwing ondergaan nadat er in mei 2017 brand was uitgebroken. “Deze locatie is prachtig en de kapschuur, waar we de machines neerzetten vanwege al het stof dat vrijkomt bij de houtbewerking, is ook bijna klaar.”

Kijkje nemen
Wie interesse heeft voor (één van) deze hobby’s, kan vrijblijvend op de avond of middag wanneer men hier bezig is een kijkje komen nemen. Het lidmaatschap bedraagt 75 euro per jaar (koffie gratis). Voor meer informatie en contact: ben@bosjager.nl of tel. 06-34848133

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 14 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 19 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55