Weer activiteiten bij de Hobbyboerderieje

RIJSSEN - Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, mogen er ook weer activiteiten plaatsvinden in de Hobbyboerderieje aan de Oosterhofweg in Rijssen. Bestuurslid Ben Plomp van de vereniging Hobby en Kunst, één van de verenigingen die hier gevestigd is, is er heel blij mee. “Weer fijn samen bezig zijn want onderlinge contacten zijn ook belangrijk, dat heeft iedereen wel gemist. We nemen de coronaregels natuurlijk nog wel in acht. Tijdens de bouwvak zijn we wel (tijdelijk) gesloten.”

Hobby en Kunst Rijssen is ontstaan op 1 januari 2018 uit een samengaan van de kunstenaarsvereniging Expres-Zo, de houtsnijdersvereniging de Burijn en de Kunstkring Rijssen. Deze nieuwe club stelt zich ten doel om hobby’s zoals schilderen met verschillende materialen, houtsnijden in verschillende facetten, boetseren en aanverwante hobby’s meer aandacht te geven. De leden komen zowel uit Rijssen alsook uit de regio.

Openingstijden
De wekelijkse openingstijden van de vereniging Hobby en Kunst zijn op de dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur en op de donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Op de dinsdagavond is er zowel schilderen als houtsnijden/bewerken en op de donderdagmiddag eigenlijk van alles wat, boetseren is namelijk ook mogelijk. Plomp: “Er is een pottenbakkersclub actief op de maandagavond, die startte vrij kort voordat corona kwam maar heeft toch al zo’n twaalf leden. Betreft het schilderen wordt er gewerkt met olieverf, acryl- en aquarelverf. Dat kan een voorkeurskeuze zijn. Het houtsnijden kent ook verschillende facetten.”

Toekomstplannen
Tevens komt in de toekomst het houtdraaien en werken met glas aan de orde. En wellicht behoren workshops schilderen en houtsnijden dan tot de mogelijkheden. “We blijven steeds nadenken over nieuwe mogelijkheden, helaas kon er het afgelopen jaar tot vorige week nog niks. We hopen bijvoorbeeld ergens in september of anders met Koningsdag volgend jaar tevens (weer) een open dag te organiseren in en rondom de Boerderieje, samen met de andere verenigingen die hier gevestigd zijn.” De Boerderieje heeft een grote verbouwing ondergaan nadat er in mei 2017 brand was uitgebroken. “Deze locatie is prachtig en de kapschuur, waar we de machines neerzetten vanwege al het stof dat vrijkomt bij de houtbewerking, is ook bijna klaar.”

Kijkje nemen
Wie interesse heeft voor (één van) deze hobby’s, kan vrijblijvend op de avond of middag wanneer men hier bezig is een kijkje komen nemen. Het lidmaatschap bedraagt 75 euro per jaar (koffie gratis). Voor meer informatie en contact: ben@bosjager.nl of tel. 06-34848133

Meer berichten
 
Auto zoeker