Foto: Shutterstock

Gemeente en politie blijven alert op drugscriminaliteit

RIJSSEN-HOLTEN - Drugscriminaliteit zien we nog vaak als een grootstedelijke aangelegenheid. Toch komt het ook in kleinere gemeenschappen zoals Rijssen-Holten geregeld voor. Zowel gemeente als politie doen er veel aan om overlast terug te dringen én te voorkomen.

Drugsoverlast en drugscriminaliteit hebben een hoge prioriteit bij overheden om aan te pakken. Deze dragen namelijk direct bij aan gevoelens van onveiligheid in een gemeenschap. Zo hebben gemeenten de mogelijkheid om drugspanden te sluiten. Maandag werd een pand aan het Plein 1940-1945 in Rijssen gesloten voor zes maanden, nadat de Politie Oost-Nederland afgelopen week een grote hoeveelheid drugs aantrof in het pand. De sluiting moet een einde maken aan de ervaren overlast.

Blijf alert
De gemeente en politie willen met dit soort sluitingen ook echt laten zien dat zij overlast en onveiligheidsgevoelens serieus nemen. Inwoners die het idee hebben dat zij iets verdachts zien kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem, 0800-7000. Bij spoed belt u 112.

Ondermijning
Naast de drugshandel is ook drugsproductie een punt van zorg. Sinds de start van de coronacrisis werd hier weer meer aandacht aan geschonken. Drugscriminelen zijn namelijk altijd op zoek naar locaties voor vestiging van wietkwekerijen en drugslabs. Verhuurders kúnnen dan in de verleiding komen van dit snelle geld. Toch kunnen zij dit uiteraard beter niet doen. Naast de risico’s die een drugslab inherent met zich meebrengt, kan men zo ook het risico lopen op strafrechtelijke vervolging of betrokken raken in het criminele circuit.

Meer berichten