Wim Kreijkes blijft optreden

RIJSSEN - Vorig jaar in coronatijd trad Wim Kreijkes uit Rijssen (lid van muziekvereniging Wilhelmina) geregeld (gratis) op bij zorginstellingen in Rijssen en regio met zijn saxofoon. Hij heeft er zoveel plezier in dat hij nog even doorgaat. “De eerste optredens dit jaar zitten er alweer op, ervan uitgaand dat we betere tijden en mooi weer tegemoet gaan”, aldus Kreijkes. Het nieuwe programma is afgestemd op de desbetreffende doelgroepen. Leuke herkenbare muziek met onder andere evergreens, schlagers en oldies.

Er is een nieuwe geluidsinstallatie en laptop aangeschaft met medewerking van enkele Rijssense ondernemers, een particulier, Buurtkracht en verzorgingshuizen. “Deze voldoet uitstekend, bleek tijdens de repetities en eerste optredens. Alles staat nu op standaard, de twee boxen, de microfoons en de laptop, zodat ik hiermee het zorgpersoneel ‘ontzorg’.

Optredens
De optredens van Kreijkes begonnen vorig jaar bij het verzorgingshuis Eltheto in Rijssen en hierna volgden nog zo’n vijftien optredens in Rijssen, Markelo, Wierden en Holten. “Ik speelde tijdens de eerste optredens nog via CD’s waarop de begeleiding stond van de muziek die ik speelde maar nu speel ik via de laptop waarbij de bestanden op het bureaublad staan.” De beide muziekverenigingen (Wilhelmina Rijssen en het Achterhoeks Seniorenorkest) waarin Kreijkes normaliter meespeelt, lagen stil zodat hij alle tijd had om te repeteren. “Ik heb mij wat mijn programma betreft laten adviseren door amateur- en beroepsmusici van wie ik waardevolle tips kreeg.”

Voor een optreden van Kreijkes kunnen de verzorgingshuizen Kreijkes bellen, mailen of appen. Mail: wimkreijkes@planet.nl en tel. (app): 06 82092467.

Meer berichten