Wout Weghorst viert een doelpunt voor zijn club VfL Wolfsburg
Wout Weghorst viert een doelpunt voor zijn club VfL Wolfsburg (Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Wordt het de zomer van Wout?

Wout Weghorst debuteerde op 23 maart 2018 in het Nederlands voetbalelftal, tijdens een met 0-1 verloren oefeninterland thuis tegen Engeland. Hij kwam in de 89e minuut in het veld als vervanger voor Stefan de Vrij. Om vervolgens in de selectie van Oranje veelal te concurreren met Luuk de Jong om de rol van pinch-hitter.

Twee jaar lang werd Weghorst niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar na een meer dan uitstekend seizoen bij zijn club Wolfsburg werd hij door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de voor- en vervolgens ook definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap voetbal 2020. Afgelopen zondag maakte hij zijn eerste doelpunt voor Oranje in een vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen Georgië. De bevrijding van dit eerste doelpunt in de nationale hoofdmacht maakte veel emoties los bij de spits. Dat het dan ook nog eens op Twents grondgebied gebeurt maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Het was, in alle opzichten, een optimaal spitsen-doelpunt met een feilloze, en naar eigen zeggen volledig ingestudeerde, assist van Memphis Depay. Het duo lijkt elkaar, precies op tijd voor de aanvang van het toernooi, goed te kunnen vinden. Memphis zegt trots te zijn op de ontwikkeling van de spits binnen de nationale ploeg. Alles wijst er op dat ze beiden klaar zijn om te schitteren op het internationale podium van het EK.

Populair
Dat Weghorst zijn eerste voor Oranje scoort op Twentse bodem is een meer dan prachtige bijkomstigheid. De lange aanvaller is ongekend populair in deze regio en de held van vele jonge voetballers. Als je aan zijn jeugdige aanhang dan ook zou vragen of het deze zomer de ‘Zomer van Wout’ gaat worden is het antwoord een duidelijk en volmondig ‘Ja’. Laten we voor hen, voor Wout en voor ons allemaal hopen dat ze gelijk gaan krijgen.

Meer berichten
 
Auto zoeker