Afbeelding
Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Oranje met goed gemoed naar EK na zege op Georgië

Algemeen

ENSCHEDE - Met een goed gevoel richting het EK. Dat is het voornaamste wat het Nederlands elftal zondag overhield aan de laatste oefeninterland voor EURO 2020. Dankzij een 3-0 zege op Georgië zwaaiden de vrolijke fans Oranje met een goed gemoed uit richting de start van de EK-eindronde. Wout Weghorst en Ryan Gravenberch scoorden hun eerste treffer voor Oranje.

Het mooiste moment van de Oranje-avond? Die beleefden de 7.500 toeschouwers - het maximale toegestane aantal in het FC Twente Stadion vanwege de nog geldende coronabeperkingen - tien minuten na rust. Samen met Wout Weghorst. De in het nabije Borne geboren spits maakte uitgerekend in zijn eigen provincie zijn eerste goal in Oranje. Hij rondde een assist van Memphis genadeloos af (2-0) en de hele wereld mocht het weten. De emoties knalden eruit bij Weghorst die zijn feestje uitgebreid met de Oranjefans vierde. Zij konden de ongebreidelde passie en temperament van de Twent enorm waarderen.

Weghorst lijkt tijdens het EK op een basisplaats lijkt af te stevenen en dat is misschien wel de grootste verrassing van deze oefencampagne. Voor de laatste test zette bondscoach Frank de Boer in deze eerste ontmoeting ooit met Georgië nagenoeg dezelfde namen als afgelopen woensdag tegen Schotland (2-2) in zijn basisopstelling. Twee andere spelers stonden in Enschede aan de aftrap.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 3 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 18 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 19 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' gisteren
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12