<p>RIJSSEN - Wethouder Bert Tijhof (CU) licht de promotie-app toe.</p>

RIJSSEN - Wethouder Bert Tijhof (CU) licht de promotie-app toe.

(Foto: Jan Joost )

Promotie-app voor winkels en culturele instellingen

RIJSSEN - Er komt een promotie-app voor de winkels en de culturele instellingen.

Dat zei wethouder Bert Tijhof (CU) maandagavond tegen de leden van de Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken. Het College van Burgemeester en Wethouders sprak met de commissieleden over de uitvoering van het Actieplan Corona.

App
Wethouder Bert Tijhof (CU) maakte gewag van een speciale promotie-app die door Toerisme Rijssen-Holten wordt ontwikkeld om de winkelcentra nog beter onder de aandacht van het publiek te brengen. “We hadden in Rijssen-Holten ooit al als eerste gratis wifi voor het winkelgebied.”

Uitbreiden
“We gaan nu onderzoeken hoe we deze faciliteiten verder kunnen uitbreiden.” Volgens de wethouder zou dat een speciale app worden waarin ondernemers en culturele instellingen speciale aanbiedingen onder de aandacht van het publiek kunnen brengen.”

Beelden
Tijhof zei te denken aan kortingsbonnen en andere acties voor de inwoners en de lokale toerist. De wethouder zei dat in coronatijd nog veel meer mooie initiatieven zijn ontstaan om de winkelcentra meer beleving te geven.
“Stadsbeweging is een initiatief van de provincie Overijssel en die heeft een bestel- en bezorgdienst opgezet. Verder zijn de etalages van leegstaande winkelpanden voorzien van mooie beelden.” Fotograaf Henk Eertink uit Markelo zorgde voor sfeervolle hoogzomerbeelden van de grote toeristische attracties zoals Pelmolen, Enterse Zomp en Havezate de Oosterhof.

Cadeaukaart
Verder is er nieuwe feestverlichting aangebracht. “En er is een gezamenlijke cadeaukaart gemaakt voor Rijssen-Holten”, aldus de wethouder. “Een cadeaubon die dus ook breed besteedbaar is in beide kernen.”

Ondernemers
Wethouder Erik Wessels (CDA) benadrukte dat er geld beschikbaar is gekomen voor stimulerende initiatieven als deze. “Ook de provincie wil geld beschikbaar stellen als we iets voor ondernemers doen. Het is een soort cofinanciering.”

Meer berichten
 
Auto zoeker