RIJSSEN - Jan Berkhoff (CU) vraagt aandacht voor de ouderen.
RIJSSEN - Jan Berkhoff (CU) vraagt aandacht voor de ouderen.

Scheppink (SGP): coronageld is voor welzijn en minder voor de economie

Algemeen

RIJSSEN - De coronasteun is bedoeld voor het welzijn van de mensen. Dat zei André Scheppink (SGP) maandagavond tijdens de Commissie Algemeen Bestuurlijk Zaken, waar het pakket maatregelen voor steun aan door corona getroffen bedrijven en instanties werd besproken. Voor steun is een budget van 1,6 miljoen euro beschikbaar gesteld en daarvan is nu ongeveer 7 ton uitgegeven.

Wethouder Ben Beens (SGP) gaf een greep uit het pakket maatregelen dat getroffen is. “Er is een coronaspreekuur ingesteld. Er zijn acties op touw gezet om kinderen iets te laten doen voor verzorgingshuizen. ViaVie Welzijn heeft een belmaatjesproject ingesteld. Daar is goed gebruik van gemaakt en dat loopt ook in de toekomst door. Er is een convenant ingesteld tegen de eenzaamheid. Het Parkgebouw heeft Studio 1914 ingericht om van daaruit activiteiten op te zetten voor seniorenmiddagen. Dat is ook vanuit deze pot ondersteund. We zijn bezig met Buurtkracht TV en zodra het weer mag gaat ViaVie Welzijn een hapje en een praatje organiseren om plaatsgenoten met elkaar in contact te brengen. En voor alles willen we voorkomen dat verenigingen en instanties omvallen door de beperkingen waarmee ze te maken hebben gekregen.”

Speelpot
Scheppink stelde echter dat de coronapot geen speelpot mocht worden om leuke dingen mee te doen. “Als ik hoor over zo’n promotie-app, dan vraag ik me een beetje af of dit niet uit het ondernemersfonds betaald moet worden. De nadruk moet volgens mij liggen op welzijn en niet zo zeer op de economie. Wees daar kritisch op”, zo riep hij het College op. “Is iets echt corona-gerelateerd of niet?”

Ouderen 
CU-fractieleider Jan Berkhoff (foto) vroeg aandacht voor ouderen. Ouderen zijn vaak hard getroffen door de coronamaatregelen en in een isolement terechtgekomen. “Ouderen die buiten het reguliere arbeidsproces staan, zijn ook heel vaak actief als vrijwilliger in dienst van de gemeenschap. Door sluiting van heel veel instanties is daaraan heel plotseling een eind gekomen, met als gevolg dat ze in een gat terechtgekomen zijn.” Berkhoff riep het College op ook voor die vrijwilligers te zorgen. “Als er nog iets te doen is, dan daaraan!”

Nog steeds
De kritiek van Scheppink op de oproep van het College om in eigen netwerken op te roepen tot steunaanvragen, deelde Berkhoff niet.
“Het kan volgens mij geen kwaad om mensen erop te wijzen dat ze nog steeds steun kunnen aanvragen.”

 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 5 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 21 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43