<p>RIJSSEN - Dieger ten Berge (CDA) vraagt aandacht voor coronaproblematiek bij jongeren.</p>

RIJSSEN - Dieger ten Berge (CDA) vraagt aandacht voor coronaproblematiek bij jongeren.

(Foto: Jan Joost )

CDA: jongeren helpen

RIJSSEN - Jongeren zijn zwaar getroffen door alle coronamaatregelen en daar moet wat aan gedaan worden.

Dieger ten Berge (CDA) deed die oproep maandagavond in Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken bij de discussie over het Actieplan Coronamaatregelen.

Volgens Ten Berge is er sprake van veel stress bij jongeren en scholieren. “Het welzijn en welbevinden van jongeren is door alle beperkingen zwaar aangetast. In mijn optiek hebben vooral de jongeren het meest geleden onder alle maatregelen.”

Werkgroep
“Ik wil een pleidooi voeren om voor jongeren iets op te zetten en vraag daar aandacht voor.” Wethouder Ben Beens (SGP) deelde mee dat door de onderwijsinstellingen in de gemeente en werkgroep is gevormd. “We gaan met groepen jongeren in gesprek en zo mogelijk ook met de ouders. Het is ons heel wat waard om de vloedgolf aan problemen te keren. We hebben van de scholen ook aanwijzingen gekregen dat jongeren op dit moment - nu de beperkingen afnemen - maar heel moeilijk weer op gang komen. Dat is een gezamenlijke zorg en we gaan dit ook gezamenlijk oppakken”, aldus Beens.

Positief
Overigens is er nu al positief resultaat van alle steunmaatregelen. Volgens wethouder Bert Tijhof (CU) is het aantal werklozen en mensen in de bijstand de laatste maanden zelfs licht gedaald. “Het is het laagste van de hele regio.”

Meer berichten