Afbeelding

Balkon Beweegdag bij Reling succesvol

Algemeen

RIJSSEN - “De armen omhoog, de armen omlaag, de benen buigen en de benen strekken. Als het niet goed lukt, houd je dan maar vast aan de reling”, klonk het ‘toepasselijk’ door de toeter die de fysiotherapeuten Kely en Marilyn van Jansen Fysiozorg om beurten hanteerden. Samen met praktijkmanager Arwen verzorgden zij vorige week vrijdag een speciale bewegingstraining voor ouderen in De Reling in Rijssen in het kader van de nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds (binnen de richtlijnen van het RIVM).

De grote hal met per verdieping de mooie reling, was de ideale locatie voor dit half uurtje bewegen voor ouderen. De mensen konden onderling ook contact met elkaar hebben en dat ging helemaal goed. Naast de beweging speelde de gezelligheid en de sociale contacten (na lange tijd) een grote rol. “Wat mooi is dit, dat we samen op deze manier aan het bewegen zijn. Dat willen we iedere week wel een keer”, lachen twee dames.

Bewegen
De begeleiders van Jansen fysiozorg waren ook heel enthousiast. “Het is belangrijk dat ouderen geregeld bewegen en samen is dit nog gezelliger. Het draait om verantwoord en laagdrempelig bewegen en iets doen met en voor elkaar. Onze fysiopraktijk had zich hiervoor aangemeld en we kregen een beweegmat een attributen zoals speciale elastieken waarmee je ook goed oefeningen kunt doen”, aldus Arwen. De circa achttien tot twintig ouderen die hieraan deelnamen, kregen ieder een elastiek aangereikt om arm- en beenoefeningen mee te doen. Binnen dit halfuurtje training waren tevens twee korte pauzes inbegrepen om even weer bij te komen. “Me dunkt dat we alles nu wel weer los hebben”, schalt een meneer vanaf de bovenste verdieping.

Vrije invulling
Deze activiteit wordt gehouden bij zorgcentra in heel Nederland. Elke beweegleider mag samen met deze (woonzorg)locatie en de bewoners hieraan een vrije invulling geven. Het kan zelfs variëren van balkon danssessies tot een leuke balkon bingo. Naast het nationaal Ouderenfonds verlenen de Vriendenloterij, Menzis, VWS, VML, KNGF en WijBuurtsportcoaches medewerking aan deze landelijke Nationale Beweegdag. Eén ding wat de bewoners van de Reling aangaven was dat ze eigenlijk een begeleidend muziekje op maat een beetje misten. Maar verder was de missie geslaagd.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 8 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 13 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55