Leuke ontmoetingen staan centraal bij Kom d’r In!

RIJSSEN - Tijdig begeleiding en ondersteuning bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers, zodat zij kwaliteit van leven blijven ervaren. Dat is het doel van Ontmoetingscentra voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Ook in Rijssen is er een Ontmoetingscentrum.

Het Ontmoetingscentrum Kom d’r in, op Braakmanslanden, is een initiatief van Evenmens Rijssen-Holten. De inloop richt zich op thuiswonende mensen met een lichte tot matige vorm van dementie en hun mantelzorgers. Uit onderzoek blijkt dat zo’n ontmoetingsplek een positief effect heeft op gedrags- en stemmingsontregelingen bij mensen met geheugenproblemen, vooral op het gebied van inactiviteit, niet-sociaal gedrag en depressie. Ook kan de inloop een grotere mate van zelfwaardering bereiken. Mantelzorgers ervaren meer herkenning en erkenning en voelen zich minder belast.

Ruimer open
Door alle versoepelingen is het mogelijk weer wekelijks open te zijn. Mensen met (beginnende) geheugenproblemen en of hun mantelzorgers zijn van harte welkom! Het Ontmoetingscentrum is er vooral voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Ook verwanten, vrienden of bekenden zijn van harte welkom voor een praatje, informatie, een luisterend oor of om in contact te komen met anderen. Een informele plek voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Zij zien het als een plek waar je even naar toe kunt gaan als je daar behoefte aan hebt.

Kom ook
U bent elke maandagochtend welkom tussen 10.00 en 12.00 uur op de locatie van Buurtkracht Braakmanslanden (voormalig pand van Plus) aan de Roelf Bosmastraat 47 te Rijssen. Wilt u aanmelden of meer informatie? Bel dan 0548-638 830 of mail: info@evenmens.nl. Kijk ook eens op: www.evenmens.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker