Wandelen, hardlopen en fietsen voor gerechtigheid

ENTER-RIJSSEN - Compassion (vanuit Enter) en Open Doors (vanuit Rijssen) hebben afgelopen zaterdag  ‘een brug geslagen’ naar elkaar aangaande het grootste Nederlandse sport-event voor gerechtigheid, de muskathlon@home. Tijdens deze dag werden fondsen opgehaald voor Open Doors en Compassion. De keuze was wandelen, hardlopen of fietsen met keuze in verschillende afstanden. De deelnemers droegen op deze manier ieder hun steentje bij aan het goede doel.

Compassion! Wat begon met een droom van vier mensen, loopt nu uit op een rood leger dat opstaat voor gerechtigheid! “Samen wandelen, hardlopen en fietsen in en rondom Enter, dat was ons doel. Op deze manier willen we een stem zijn voor weerloze en kwetsbare kinderen! Samen kunnen we armoede verslaan en kinderen hieruit bevrijden in Jezus’ naam. Het kan niet zo zijn dat wij, omdat toevallig onze wieg in het rijke westen staat, onze ogen sluiten voor wat er in de rest van de wereld gebeurt. Armoede is niet alleen een gebrek aan spullen of voedsel, armoede dringt diep in je hele zijn, gevoel van niet waard zijn, er niet toe doen. Compassion bevrijdt kostbare kinderen van dit vreselijke gevoel. Zij geven kinderen hun waarde terug zodat ze opgroeien tot sterke zelfstandige mensen die weten dat ze waardevol, kostbaar en geliefd zijn”, meent Diana Voortman uit Enter, één van de initiatiefnemers. 

Prachtige opbrengst
De wandelaars, hardlopers en fietsers kwamen onder andere door de Dorpsstraat, aangemoedigd door publiek. Voortman: ”Wat een feest van ontmoeting en verbinding. Bijna 42.000 euro opgehaald voor Compassion! Zelfs daarna nog weer een aantal kinderen gesponsord! Wat een feest zal het zijn daar in de hutjes als deze kinderen horen dat ze een sponsor hebben! We deden het samen met een hele grote groep prachtige mensen uit Enter en Rijssen! Gelachen, gehuild, afgezien tijdens de halve marathon. Samen strijden voor gerechtigheid! Stromen van zegen! Zie (voor sponsoring kinderen) ook: www.compassion.nl.


Tweeledig doel
Zoals hierboven al vermeld werden afgelopen zaterdag fondsen opgehaald voor Open Doors en Compassion, maar ook voor THDV. “Ons doel is tweeledig. Aandacht voor vervolgden en dan met name de Noord Koreaanse Christenen. Wij willen ze een bijbel meegeven en doen dat door sponsorgeld op te halen. Symbolisch vroegen we de kerkgenoten om hun bijbel af te staan door €6,- te doneren. Dat is het bedrag wat een bijbel kost voor Noord Korea”, aldus Ger Siemerink vanuit Open Doors. Siemerink vertelt dat Rijssen leunt op Enter vanwege kleinschaligheid en verbondenheid. “We kijken over kerkmuren en landsgrenzen heen.” De deelnemers van Open Doors liepen zaterdag een hele of halve marathon via een route vanuit Enter naar Rijssen, langs kerkgebouwen. 

Bijbels
“We hadden een doorkomst door de Ontmoetingskerk van Rijssen. De marathonlopers gingen vervolgens door naar de start- en finishlocatie in Enter. Als symbool liep ik met een last. Een bijbel in mijn rugzak, vergeleken met mijn Noord Koreaanse broeders een last die in het niet staat. Die bijbel hebben wij in Enter symbolisch overgedragen. In totaal ging het om 224 bijbels als opbrengst, prachtig!
Initiatiefnemers Ger Siemerink en Jan Noeverman uit Rijssen zijn geïntrigeerd door berichten van Open Doors. Het raakt hen dat de medemens lijdt. “Elk mens kiest een speciaal plekje voor een naaste. In het bijzonder is dat voor ons de Noord Koreaan. Onmenselijk wat zij moeten lijden. Als je daar als christen niet meteen vermoord wordt, word je als politiek crimineel naar een strafkamp gebracht. Deze onmenselijke gevangenissen kennen verschrikkelijke omstandigheden, er komen maar weinig gelovigen levend hieruit.”

Meer berichten
 
Auto zoeker