Samenwerking ATC timmeren met ‘De Katoelenkiekers’

RIJSSEN - De samenwerking tussen CSG Reggesteyn met stichting De Katoelenkiekers heeft ertoe geleid dat er nestkasten voor de valk, de bosuil en de kerkuil zijn geproduceerd. Een geslaagde samenwerking!

De leerlingen van praktijkonderwijs ATC timmeren (klas RP-BT) zijn ook dit schooljaar weer druk aan het werk. Deze groep leerlingen bestaat uit een mix van klas 4, 5 en 6 en wil later allemaal aan het werk in de bouw en/of houtbranche. ATC staat voor Arbeids Trainings Centrum. Elke vrijdagmorgen, 5 lesuren achter elkaar, is het praktijklokaal ‘getransformeerd’ in een werkplaats! De docent, of eigenlijk werkplaats chef, werkt met de leerlingen (werknemers) mee. Samen simuleren we zoveel mogelijk het arbeidsproces, net zoals in het bedrijfsleven. De leerlingen worden beoordeeld op praktische en sociale vaardigheden tijdens de praktijklessen. Naast deze beoordeling, wordt ook gekeken hoe de leerling functioneert op stage. Uiteindelijk zorgt dit voor een helder beeld van elke leerling.

‘De Katoelenkiekers’
Stichting ‘De Katoelenkiekers’ beoogt de belangenbehartiging van natuur en landschap in het algemeen en het bevorderen van het onderzoek en de bescherming van alle inheemse uilen in de gemeente Wierden, Twenterand, Almelo en Rijssen-Holten in het bijzonder. Het betreft hier een oppervlakte van zo’n 270 km2. In september 2019 vierden zij het 15-jarig bestaan van hun vogelwerkgroep, Stichting ‘De Katoelenkiekers’. Inmiddels is deze werkgroep uitgegroeid tot 25 actieve leden. De soorten waar zij zich voor inzetten zijn, behalve steenuil, uitgebreid naar bosuil, kerkuil en torenvalk en heeft het werkgebied zich uitgebreid tot gemeente Wierden, Twenterand Almelo, en Holten-Rijssen. Voor meer info kijk op: www.katoelenkiekers.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker