Assist Verzuim Rijsserbergloop

RIJSSEN - De Rijsserbergloop is vanwege Covid-19 verplaatst naar vrijdagavond 9 juli. Maar de organisatie is trots dat het evenement door gaat! Vele maanden werk zitten erin om in deze tijd toch een mooi evenement neer te zetten. Draaiboeken van andere jaren konden dit jaar in de kast blijven, het moest allemaal anders. Maar er mag en kan weer gelopen worden. 

Positiviteit overheerst bij de AV Rijssen! De organisatie wil zo graag weer wat organiseren voor al die hardlopers die het lopen van wedstrijdjes zo gemist hebben. Al ruim een jaar zijn er bijna geen wedstrijden meer geweest. De organisatie heeft een plan uitgewerkt waarbij het hele evenement coronaproof wordt neergezet. De versoepeling geven al wel iets meer mogelijkheden, zo vindt er gewoon een massastart plaats en hoeven deelnemers niet in verschillende tijdzones te starten. Het is dus gewoon en échte wedstrijd. De laatste weken is er zelfs gebeld door nationale en internationale toplopers of ze bij de Rijsserbergloop aan de start mogen staan. Lopers uit Italië en België zullen het deelnemersveld komen versterken.

Geen publiek
Een bambinoloop en kidsrun zal er dit jaar helaas niet zijn. Hoe spijtig dit ook is, de organisatie moet ondanks alle versoepelingen het evenement zonder publiek organiseren. Op 9 juli is het gehele evenemententerrein (atletiekbaan AV-Rijssen) uitsluitend voor deelnemers toegankelijk, dus niet voor publiek! Ook langs de route vragen wij dringend om NIET de deelnemers aan te gaan moedigen. We moeten met z’n allen nog even vol houden. Wel kan de organisatie melden dat het publiek er toch bij kan zijn. De organisatie heeft gezorgd voor een livestream via Facebook en YouTube. Met meerdere vaste en rijdende camera’s wordt de wedstrijd haarscherp in beeld gebracht en wordt er verslag gedaan van zowel de 5 als 10km. Heel uniek en passend en deze tijd!

Bedrijvenfeest
Ook is er goed nieuws over het Reginox-bedrijvenfeest; deze gaat door! Lange tijd zag het er naar uit dat dit onderdeel geschrapt moest worden. Dit jaar is het feest niet op het terrein van AV Rijssen, maar in samenwerking met Lucky the feelgood provider. Zij stellen hun vernieuwde Gastrobar en terras ter beschikking. Tevens is daar ook de prijsuitreiking van het snelste bedrijventeam. De organisatie is blij dat Lucky hieraan mee wil werken!

Meer berichten
 
Auto zoeker