RIJSSEN -  De oude en kapotte buxusheggen op het voorterrein van de havezate worden verwijderd.
RIJSSEN - De oude en kapotte buxusheggen op het voorterrein van de havezate worden verwijderd. (Foto: Jan Joost )

Voorterrein kasteel de Oosterhof krijgt opknapbeurt

RIJSSEN - De vernielde en dode buxusbegroeiing op het voorterrein van kasteel de Oosterhof wordt verwijderd. 

De grote buxusheg ter weerszijden van het looppad vanaf de toegangspoort naar het bordes van de havezate was niet meer te redden. De in model geknipte heg is in de loop van de jaren te groot geworden en halverwege zijn grote gaten in de heg ontstaan. De gaten zijn een gevolg van vernielingen die jaren geleden zijn veroorzaakt door baldadige jeugd die zich tijdens de weekwisseling toegang had verschaft tot het afgesloten kasteelterrein.  

Geruime tijd werd gehoopt dat de heg zich zou herstellen, wat enigszins het geval was, maar de komst van de buxusmot deed de rest. Grote stukken werd kaalgevreten en groeiden niet meer dicht. De plannen om het voorterrein van het kasteel in oude luister te herstellen zijn onderdeel van het Masterplan Oosterhof. Daarin was ook een opknapbeurt van het voorterrein voorzien. Het asfalt zou onder andere worden vervangen door klinkers en het ruime vooraanzicht op het kasteel zou worden hersteld door het voorterrein vrij te maken.
Besloten werd echter om niet langer te wachten op de uitvoering van het masterplan, want het voorterrein van de havezate kreeg een steeds meer desolate aanblik. In elk geval zijn de buxusheggen op het voorterrein en vlak voor het kasteel nu door gemeentewerken verwijderd. Daarvoor in de plaats komt voorlopig gras.

Meer berichten
 
Auto zoeker