<p>Maik Duin is na de race op het TT Circuit Assen kampioenschapsleider.&nbsp;</p>

Maik Duin is na de race op het TT Circuit Assen kampioenschapsleider. 

(Foto: Henk Teerink)

Maik Duin leidt

Maik Duin scoort top-vijf klasseringen en verlaat thuisrace als kampioenschapsleider. Hij scoorde een vierde en vijfde plaats in de Honda Talent Challenge tijdens zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. In combinatie met zijn eerdere goede resultaten in Hockenheim, heeft de coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing nu de leiding in het kampioenschap in handen.

Nadat Maik Duin als tweede en vierde was gefinisht tijdens de eerste ronde van de Honda Talent Challenge, begon hij als de nummer twee in het kampioenschap aan zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Afgelopen vrijdag 2 juli waren de eerste trainingen. Het lukte de 15-jarige coureur tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties nog niet om zijn tempo van tijdens de testdag, die hij eerder reed op Assen, te evenaren. Daarnaast waren er in Assen ook een aantal andere rijders van de partij, die niet een volledig kampioenschap rijden in de Honda Talent Challenge. Uiteindelijk kwalificeerde Maik zich als vijfde voor de races en dat betekende dat hij vanaf de tweede startrij de wedstrijden mocht aanvangen.

Races

Zaterdagmiddag werd de eerste race verreden. De start van de Ernst Dubbink Eveno Racing coureur was niet zo goed en er stond hem een inhaalrace te wachten. Deze keer lukte het Maik wel om zijn rondetijden van de testdag te verbeteren en met een goede tempo stuurde hij zijn Moto3 motor naar een vierde plaats in de wedstrijd. In de tweede race op zondagmiddag was Maik’s start beter. Echter had hij deze keer wat problemen met zijn achterband, waardoor de jonge coureur uit Rijssen niet het tempo kon rijden wat hij zou graag willen. Maik finishte deze race als vijfde.

Kampioenschapsleider

Door Maik zijn constante goede resultaten in de top-vijf, staat hij nu na vier races bovenaan in het Honda Talent Challenge kampioenschap. De volgende races staan gepland in het weekend van 23 tot en met 25 juli op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Meer berichten
 
Auto zoeker