<p>Touwtrekken is een combinatie van fysieke en mentale inspanning.</p>

Touwtrekken is een combinatie van fysieke en mentale inspanning.

(Foto: Shutterstock)

WK Touwtrekken komt naar Holten in september 2022

HOLTEN - “Ploegen klaar? Pak op het touw! Strekken……Trekken…….Nu!” Met deze magische woorden begint elke touwtrekwedstrijd. Bij touwtrekken komt het aan op teamgeest, tactiek, techniek, kracht, uithoudingsvermogen en wilskracht. Deze combinatie van fysieke en mentale inspanningen zorgen voor de magie van een touwtrekwedstrijd! 

Met de Tug of War wordt de magie van het touwtrekken naar Holten gehaald!  Donderdag 15 tot en met zondag 18 september 2022 vindt het WK (volwassenen en junioren) touwtrekken plaats. Het belooft vier dagen lang een machtige strijd te worden.

Van EK naar WK
De oorspronkelijke planning was om in 2021 het EK in Nederland, en dus in Holten, te houden. Door de pandemie was dit niet mogelijk en is het toernooi verschoven naar 2022 en is het een WK geworden. In eerdere berichtgevingen werd geschreven over een EK maar inmiddels is het dus een WK geworden. En daarmee komen er topatleten uit alle windstreken van de wereld een week naar Holten voor een uniek evenement. Ter voorbereiding op dit unieke sportevenement heeft de organisatie een website gerealiseerd. Neem gerust een kijkje op www.tugofwarholten.nl voor meer informatie! 

Programma
Op woensdag 14 september 2022 wordt gestart met het wegen van alle teams en sporters. Op donderdag 15 en vrijdag 16 september worden alle WK clubwedstrijden getrokken en op zaterdag 17 en zondag 18 september worden alle WK (volwassenen & jeugd) landenwedstrijden getrokken. Elke avond is er een prijsuitreiking naar aanleiding van de getrokken wedstrijden die dag. Tijdens het Wereld Kampioenschap Touwtrekken worden er wedstrijden getrokken in verschillende gewichtsklassen door mannen-, vrouwen- en gemixte teams.

Het Nederlandse Team
Het Nederlandse Team is het team dat bij de selectiewedstrijden in een gewichtsklasse als eerste eindigt. Dit team (afkomstig van een vereniging) mag Nederland vertegenwoordigen op het WK. Zo is er dus voor elke gewichtsklasse en elke categorie een Nederlands team dat Nederland vertegenwoordigd.

Meer informatie
In de aanloop naar het WK komt er steeds meer concrete informatie beschikbaar. Volg Tug of War Holten via FB (@tugofwarholten) en/of bekijk de website.

www.tugofwarholten.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker