Afbeelding

Wat doet ze doar noe eagenlijk: BIM4ALL

Algemeen

RIJSSEN - Je hebt het allemaal wel eens. Dat je langs een heel mooi nieuw of zelfs oud bedrijfspand of winkellocatie rijdt en denkt: ‘Wat doet ze doar noe eigenlijk’? Wat gebeurt daar achter de deur? Wat is de historie? Wat maken ze? Wat bieden ze? Deze keer krijgt u een kijkje in de keuken bij BIM4ALL.

Acht jaar geleden zijn Robbin Breukink (CEO) en Herwin Voortman (CTO) gestart met BIM4ALL. Bij de oprichting van BIM4ALL was een ding zeker, een impact maken in de bouw lukt niet met twee personen. Het kantoor aan de Kryptonstraat, werd dan ook snel te klein voor de ambities en werd in 2019 zijn wij verhuisd naar het pand aan de Nijverdalseweg. Een prachtige zichtlocatie, maar ook een pand waarvan wij begrijpen dat u denkt: “wat doet ze doar noe eagenlijk?”. Dat leggen wij u graag uit. Onze missie is bij te dragen aan een leefbare en veilige wereld. Dat doen wij door bouwprojecten uit te voeren en daarbij gebruik te maken van de werkmethodiek Bouw Informatie Modellering (BIM). Vandaar ook de naam BIM4ALL. 

Wat is BIM?
BIM is een werkmethodiek, waarbij eerst virtueel wordt gebouwd op basis van intelligence 3D-modellen. Dit met als doel om slimmer, sneller, beter en met meer rendement bouwwerken te ontwerpen, realiseren en beheren. Het is inmiddels bewezen dat door te werken met BIM, faalkosten worden voorkomen, bouwkosten worden verlaagd, het bouwproces wordt versneld en de samenwerking wordt verbeterd.

Ons team
De gehele organisatie bestaat uit BIM4ALL Rijssen, BIM4ALL Zuid en Studio X by BIM4ALL, en ruim 70 collega’s verdeeld over twee vestigingen in Rijssen en Heeswijk-Dinther. Zij werken dagelijks aan een gevarieerd aantal bouw gerelateerde projecten. Onze klanten zijn veelal projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, architecten, bouwbedrijven en installateurs. Ons team bestaat uit diverse divisies. De BIM-managers en -consultants die ingezet worden voor het implementeren, optimaliseren, opleiden en digitaliseren van complete organisaties of afzonderlijke bouwprojecten. Onze BIM-modelleurs werken de virtuele 3D-modellen voornamelijk bouwkundig en installatietechnisch uit. Daarnaast beschikken wij over 3D-laserscanners, voor het digitaal 3D-inmeten van bestaand vastgoed. De resultaten hiervan vormen de basis voor het opstellen van een, ten opzichte van de werkelijkheid, één tot op twee millimeter nauwkeurig 3D-model. Dat gebruikt wordt voor ontwerp, renovatie of beheer en onderhoud.
Onze data-analisten brengen alle informatie van het bouwproces, uit verschillende bronnen bij elkaar. Dat wij vervolgens gebruiken voor het inzichtelijk maken van processen. Maar bovenal voor het analyseren, simuleren, voorspellen van kansen en knelpunten tijdens de uitvoering het project. Dit resulteert in de optimalisatie van planningen en begrotingen.

Studio X by BIM4ALL
Studio X by BIM4ALL is opgericht in 2017 en zijn specialisten in (virtuele) vastgoedcommunicatie voor projectontwikkeling, bouwconcepten, tenders/aanbestedingen en productvisualisaties. Wij hebben alles in huis voor het optimaliseren van de verkoopprocessen. Daarbij wordt eerst gestart met het bepalen van de juiste strategie voor de juiste doelgroep. Vervolgens werken wij onder andere de brochures, artist impressions, woning- en productconfiguratoren, 3D-animaties en/of video’s uit. Ook wordt hierbij steeds vaker gebruik gemaakt van nieuwe technieken, zoals Virtual Reality, Augmented Reality en virtuele 360 graden omgevingen, wat zorgt voor nog meer beleving en inzicht in het eindresultaat.

Ontdek onze bedrijven en bezoek onze websites of volg ons op social media.
www.bim4all.com
www.studio-x.nl

Afbeelding
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 7 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 13 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55