<p>Van Supermarktmanager naar Allround Operator - Zo vond Erwin zijn droombaan (algemene foto van een operator).&nbsp;</p>

Van Supermarktmanager naar Allround Operator - Zo vond Erwin zijn droombaan (algemene foto van een operator). 

(Foto: Olympia Nederland)

Erwin vond droombaan

Hoe vind je je droombaan? Werk dat ertoe doet? Erwin zette zijn wensen om in daadkracht. Hij verruilde zijn werk als Supermarktmanager voor Allround Operator en is inmiddels ook praktijkbegeleider van nieuwe collega’s. 

Elke dag letterlijk iets moois maken en werken met een vast team fijne collega’s. Dat was wat hij wilde. Dit is hem gelukt dankzij een Gesprek van Betekenis en een online opleidingstraject bij Olympia. En nog belangrijker, zijn eigen wilskracht. Inmiddels werkt Erwin aan zijn eigen ontwikkeling én die van anderen. “Ik raad iedereen aan zijn hart te volgen. Met de juiste instelling kan iedereen zijn of haar doelen bereiken.”, zegt Erwin.

Wat Erwins ogen zien, kan hij maken

Wat Erwin als Supermarktmanager wilde opbouwen met zijn team, lukte niet door een continu wisselende teamsamenstelling. Hij wilde een andere richting op en kwam in contact met Olympia. Tijdens het eerste gesprek werd Erwin gevraagd waar hij echt energie van krijgt. Waarvoor zet hij zijn wekker? Welke unieke waarde voegt hij toe? Zijn cv kwam niet eens aan bod. Hij blijkt handig te zijn. Wat zijn ogen zien, kan hij maken. Daar vertelt hij vol trots over. Ook wil hij anderen graag begeleiden en in een hecht team werken binnen een gemoedelijke, open bedrijfscultuur.

Olympia Operator Youniversity: online leren en werken

De link met een online opleidingstraject wordt snel gemaakt. Na een succesvolle toelatingstest komt Erwin in aanmerking voor de opleiding Procesoperator bij een bedrijf in aluminium masten en profielen, in Amsterdam. Ook de cultuur past erg goed bij Erwin. De gesprekken bij zijn nieuwe werkgever verlopen positief en Erwin mag starten. De eerste stappen naar zijn droombaan zijn gezet. Het met zijn handen bezig zijn en de complexiteit van de machines trekken hem aan. Hij doorloopt dan ook met gemak de online opleiding van elf maanden. Met begeleiding van Olympia. 

Een ander mens door werk van betekenis

Erwin heeft werk gevonden dat er voor hem toe doet, hij heeft bereikt wat hij graag wilde. Hij voelt zich een ander mens. Hij is van betekenis voor het bedrijf, zijn collega’s en zichzelf. Elke dag iets moois maken en werken met een vast team fijne collega’s. Zichzelf ontwikkelen en anderen in hun ontwikkeling helpen. Erwins uiteindelijke doel is Ploegleider worden.

Meer berichten
 
Auto zoeker