Afbeelding

Ter Denge schrijft boek Tukkersspotten

Algemeen

RIJSSEN - Columnist van deze krant, Martin ter Denge, presenteert zaterdagmiddag 24 juli zijn boek Tukkersspotten.

Ter Denge hangt de Twentse (eigen)aardigheden aan de kapstok van het alfabet. Het boek wordt uitgegeven door de gerenommeerde Enschedese Uitgeverij AFdH van Paul Abels. Over de nieuwe uitgave van Ter Denge zegt Abels: “Tukkerspotten is de gids voor een bijzondere paradijsvogel: de Tukker. Martin ter Denge, Tukker in hart en nieren, ontleedt de culturele psyche van de doorsnee-Twentenaar. Van zijn zucht naar alcohol en verenigingsleven tot zijn voorliefde voor paarden, geloof, bijgeloof en gedweeë gemoedelijkheid. Ter Denge legt uit hoe dat allemaal samenhangt. Hij pakt clichés hard aan en zet ze zodanig in een ander perspectief dat je denkt: dat ha’k nog neet dacht!” Om even de sfeer te voelen geef hij een klein voorproefje Ter Denge-tekstwerk: “In alle vroegte liggen we verscholen in een bosje aan de rand van het zompige veld. De eerste zonnestralen prikken door de sluiernevel, de Witte Wieve weten dat hun tijd om is. In wolkjes kringelt onze adem over de kraag van onze outdoor-jas. Onze telelens staat klaar. Al snel wordt het wachten beloond. Voor de lens strijkt een bijzondere paradijsvogel neer. Het lokaas lonkt. Onweerstaanbaar. De Tukker kijkt even om zich heen, dan pikt hij een beugel uit het krat. We stellen onze groothoek scherp. PLOP!’

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 36 minuten geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 12 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 14 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 16 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 17 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 19 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49