Minibiebjes

RIJSSEN-HOLTEN - In samenwerking met BuurtKracht, BuurtKlusKracht en Kringloop Rijssen zijn een aantal prachtige minibiebjes gemaakt en gevuld met kinderboeken. Eind juni is de eerste geplaatst aan de Nassaustraat 30 in Rijssen. 

Een minibieb is een boekenkast bij iemand in de tuin of langs de straat waar je gratis boeken kunt brengen, lenen, halen of ruilen. Minibiebjes zie je overal in Nederland, omdat we bewuster worden en ervoor kiezen om spullen te herbruiken. De kastjes maken de toegang tot boeken makkelijker voor iedereen en daarmee wordt lezen gestimuleerd. Ook kan een boekenkast in een straat een leuke ontmoetingsplek zijn voor buurtbewoners. Er zijn geen regels van hoe een minibieb er uit moet zien. “Maar laat het maken van een mooie boekenkast maar aan de mannen van BuurtKlusKracht over” vertelt Lex Harmeling medewerker BuurtKracht van ViaVie Welzijn. “Ze hebben er vijf gemaakt. De tweede en derde worden binnenkort ook geplaatst.”

Heeft u interesse in één van de resterende twee met kinderboeken gevulde minibiebjes bij u in de straat en is er nog geen minibieb bij u in de buurt? Stuur dan een mail naar info@viaviewelzijn.nl o.v.v interesse in minibieb.

Meer berichten