Op zaterdag 21 augustus bij de Visvijver op de hoek Nijverdalseweg/ Morsweg kan de jeugd tot veertien jaar deelnemen aan de activiteiten van de ZomerVISkaravaan
Op zaterdag 21 augustus bij de Visvijver op de hoek Nijverdalseweg/ Morsweg kan de jeugd tot veertien jaar deelnemen aan de activiteiten van de ZomerVISkaravaan Foto: FRANK VAN DER BURG

Zomerviskaravaan met leuke visactiviteiten

Algemeen

RIJSSEN - Wie dol is op sportvissen, niet ouder dan 14 jaar is en hierover wel wat meer wil weten, kan deelnemen aan de zogenoemde viskaravaan. In samenwerking met Hengelsportvereniging Ons Vermaak wordt een supergaaf VIS-event gehouden op zaterdag 21 augustus aan Visvijver op de hoek Nijverdalseweg/ Morsweg in Rijssen. 

Deze dag betreft een onderdeel van de ZomerVISkaravaan. Het VIS-event duurt van 09.30 uur tot 14.30 uur. “De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt inlopen wanneer je maar wilt, mits je vooraf bent aangemeld. Wij zorgen voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet je wel zelf meenemen”, aldus Albert Brinks namens de organisatie. 

Over de ZomerVISkaravaan 

Door het hele land, dus ook in deze regio, vinden in de maanden juli, augustus en september meerdere ééndaagse VIS-events plaats. Brinks: “Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, op een juiste wijze een vis leren onthaken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator, leren werpen en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren.” Onder begeleiding van VISmeesters en VISjuffen kunnen kinderen ook zelf vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een rijk gevulde goodiebag en maken ook kans op een gratis hengel! 

Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle VIS-events is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen ouders hun kind per locatie inschrijven voor deelname. De deelname is voor kinderen tot en met 14 jaar en is beperkt tot maximaal 75 kinderen. Brinks: “Houd deze site en/of de website of Facebookpagina van Ons Vermaak Rijssen in de gaten voor het laatste nieuws.” Voor het VIS-event van de ZomerVISkaravaan wordt het protocol ‘Verantwoord sporten bij Hengelsportverenigingen’ gehanteerd: www.sportvisserijnederland.nl/corona/protocollen-verantwoord-vissen-bij-hengelsportverenigingen-tijdens-corona.html.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 4 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 5 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 6 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57