Foto: Gerrit Dannenberg

Vierde concert in de serie orgelconcerten

RIJSSEN - Zaterdag 21 augustus vindt het vierde concert plaats in de serie orgelconcerten in de Schildkerk te Rijssen. Organist is deze avond Evan Bogerd.

Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland). 

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op deze cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’: “Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger(Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.

Op het Flentrop orgel in de Schildkerk speelt Evan Bogerd werken van Bach, Saint Saëns, Mendelssohn en Jongen. Daarnaast speelt hij een tweetal improvisaties met aansluitend samenzang. Het concert begint om 19.30. De toegang tot het concert is vrij, er is een collecte aan de uitgang.

Meer berichten