<p>Dick Tukkers is dinsdagavond op 87-jarige leeftijd in Huize Maranatha overleden.</p>

Dick Tukkers is dinsdagavond op 87-jarige leeftijd in Huize Maranatha overleden.

(Foto: Jan Joost )

Oud-medewerker Dick Tukkers (87) overleden

RIJSSEN - Oud-medewerker van deze krant, Dick Tukkers, is dinsdag 24 augustus overleden.

Wegens afnemende gezondheid was Tukkers enige tijd geleden al gestopt met zijn werk voor deze krant. Omdat zijn vrouw binnenkort een operatie stond te wachten, was hij tijdelijk opgenomen in Huize Maranatha, waar hij dinsdagavond onverwacht is overleden.

Tot zijn pensionering in 1999 was Tukkers hoofd Beheer en Onderhoud bij Rijkswaterstaat. Een baan waar hij altijd zeer van genoten heeft en waar hij smaakvol over kon vertellen. Zijn grootste bekendheid in Rijssen dankt hij echter aan zijn werk voor deze krant. Na zijn pensionering werd hij plaatselijk correspondent van de voorloper van deze krant, het Rijssens Nieuwsblad. 

Tukkers maakte interviews met vele bekende en onbekende mensen in Rijssen en omstreken. Door zijn grote vriendelijkheid en gemakkelijk karakter, kwam hij gemakkelijk met veel mensen in contact. Vaak was hij op straat te vinden op zoek naar verhalen en situaties om in de krant te zetten. De verhalen van Tukkers waren populair bij het lezerspubliek. 

Tukkers kwam van oorsprong uit Wierden en was getrouwd met Bernarda Jonker uit Vriezenveen. Het echtpaar was ook bijzonder actief voor de medemens op allerlei maatschappelijke posten. In 1995 kreeg hij de eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitvaart is maandag aanstaande vanuit de Westerkerk, Haarstraat 95 in Rijssen. Daar is ook gelegenheid tot condoleren van 13.00 tot 13.30 uur.

Meer berichten